На зловживання МСЕК буде реагування – президент
На зловживання МСЕК буде реагування – президент

На зловживання МСЕК буде реагування – президент


Зафіксовано сотні епізодів порушень на різному рівні через нечесну роботу МСЕК. Зеленський анонсував системні, кадрові і процесуальні реагування.

В Україні відреагують на випадки корупції у роботі центрів медико-соціальної експертизи. Зокрема, очікуються кадрові перестановки. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому 21 жовтня.

За словами глави держави, сьогодні було проведено підготовчі наради перед засіданням Ради нацбезпеки та оборони України.

“Багато нових деталей. На жаль, сотні епізодів порушень на різному рівні через нечесну роботу МСЕК. Будуть і системні, і кадрові, і процесуальні реагування”, – зазначив президент.

Раніше Зеленський призначив засідання РНБО щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням фальшивих інвалідностей.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про перші результати перевірки щодо набуття інвалідності прокурорами. Службове розслідування показало, що 61 прокурор Хмельниччини має інвалідність, причому 80% з них отримали її до початку повномасштабного вторгнення. 

Також повідомлялося, що у керівниці МСЕК на Хмельниччині та її родичів виявили під час обшуків $6 млн готівкою та багато інших активів. ЗМІ дізналися, що йдеться про Тетяну Крупу, яка є депутаткою від Слуги народу в Хмельницькій облраді. Головною лікаркою обласного МСЕК Крупа працює з 2008 року.



Теги по теме
Владимир Зеленский Коррупция
Источник материала
loader