Штати в ООН: Путін свідомо загострює глобальний голод
Штати в ООН: Путін свідомо загострює глобальний голод

Штати в ООН: Путін свідомо загострює глобальний голод

Росія свідомо чинить систематичні атаки проти сільського господарства України, а також ланцюга поставок українського продовольства по всьому світу, щоби підірвати глобальну продовольчу безпеку та скористатися цим у власних цілях.

Про це заявив у понеділок під час засідання Ради безпеки ООН заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Російські сили розгорнули систематичну атаку проти аграрного сектора України, що дестабілізує світові продовольчі ринки. Москва намагається підірвати український експорт продовольства на кожній ланці ланцюга постачання шляхом знищення або самого продовольства, або засобів його виробництва та доставки»,- наголосив представник США.

Він уточнив, що сили РФ підпалюють, мінують та руйнують сільськогосподарські угіддя, бомблять дороги, зернові сховища. Причому, підкреслив дипломат, Путін усвідомлює, що ці дії загострюють глобальний голод, але його це не хвилює. Так, лише в жовтні Росія завдала ударів по двох торгових судах в українських портах, у тому числі одному з екіпажів із дружньої їй Сирії.

«Ці атаки спрямовані не лише проти України чи міжнародного судноплавства, а й проти найбільш уразливих голодних верств населення в усьому світі, які покладаються на поставки цього зерна»,- підкреслив Вуд.

Він наголосив, що Кремль цинічно використовує продовольчу безпеку, щоби перехилити нестабільні регіони Африки переорієнтуватися на Росію як на замінне джерело поставок.

Тож, підкреслив представник США, хоча у міжнародної спільноти й може виникнути спокуса погодитися на замороження конфлікту, розв’язаного РФ проти України, «це не припинить агресії Кремля чи загрози Путіна глобальному миру».

Американський дипломат наголосив, що Росія не може діяти безкарно.

«Це надто велика загроза для глобальної стабільності, а також усього, що ця установа (ООН – ред.) покликана захищати», - підкреслив Вуд.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада Безпеки ООН зібралася для обговорення ситуації в Україні, пов’язаної з російською війною. При цьому, в ООН відзначили подорожчання зерна на світових ринках через поновлення російських нападів на чорноморські порти України.

Источник материала
loader
loader