Синєгубов: На Харківщині 20% об'єктів теплопостачання - автономні
Синєгубов: На Харківщині 20% об'єктів теплопостачання - автономні

Синєгубов: На Харківщині 20% об'єктів теплопостачання - автономні

У Харківській області 20% об'єктів теплопостачання автономні, децентралізацію системи опалення продовжують.

Про це повідомив у телеефірі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"З технічної точки зору і Харків, і область на 100% готові до опалювального сезону (окрім територій, де тривають бої та обстрілами знищено інфраструктуру, - ред.). Однак чергова атака показала, що в нас було аварійне відключення електроенергії в Харкові – це ускладнює проведення опалювального сезону”, - сказав Синєгубов.

Водночас, за його даними, триває робота над децентралізацією системи опалення: наразі 20% об'єктів теплопостачання автономні, вони зможуть продовжити роботу в разі відсутності електроенергії.

Зараз у Харкові електропостачання після нічної атаки РФ повністю відновлене.

Начальник ОВА також повідомив, що на Харківщині підготували 913 пунктів незламності, більше 100 з них уже відкриті, інші будуть відкривати у випадку надзвичайної ситуації, і вони працюватимуть 24/7.

Як повідомлялося, за даними ОВА, у зв'язку з пошкодженнями енергетичного обладнання ТЕЦ та ТЕС, спричинених ударами РФ, зараз проводяться роботи з тепло- та енергозабезпечення споживачів міста Харків, селища Слобожанське Чугуївського району, селищ Пісочин і Солоницівка та села Подвірки Харківського району. Для реалізації цих робіт із резервного фонду державного бюджету передбачено 2,5 мільярда гривень.

Источник материала
loader
loader