У Полтаві депутату присудили умовний термін за погрози вбивством журналістці
У Полтаві депутату присудили умовний термін за погрози вбивством журналістці

У Полтаві депутату присудили умовний термін за погрози вбивством журналістці

Депутату, заступнику голови однієї з районних рад у місті Полтаві, який погрожував вбивством журналістці, призначили покарання у вигляді пробаційного нагляду на 1 рік.

Про це повідомила Полтавська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення Полтавської окружної прокуратури заступника голови однієї з районних у місті Полтаві рад засуджено за ч. 1 ст. 345-1 КК України (погроза вбивством щодо журналістау зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що свою вину у скоєнні злочину обвинувачений не визнав.

Чоловіку призначили покарання у вигляді пробаційного нагляду на 1 рік. Його зобов'язали періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну свого місця проживання, роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

Окрім цього, йому заборонили спілкуватися з потерпілою.

Наразі вирок Октябрського районного суду Полтави не набрав законної сили.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2023 року правоохоронці оголосили підозру депутату у погрозі вбивством журналістці у Полтаві. Погроза була адресована журналістці інтернет-видання «Полтавська хвиля» Анастасії Мацько, під час її законної професійної діяльності. У вчиненні кримінального правопорушення підозрювали 47-річного депутата та заступника голови Подільської районної ради.

Теги по теме
Полтава
Источник материала
loader
loader