Вдало поприбирав: чоловік знайшов у будинку "скарб" 122-річної давнини
Вдало поприбирав: чоловік знайшов у будинку "скарб" 122-річної давнини

Вдало поприбирав: чоловік знайшов у будинку "скарб" 122-річної давнини

Як передає The Sun, цей колекційний експонат виставлять на аукціон.

За словами аукціоніста Джея Гудмана-Брауна, плитка шоколаду може коштувати близько 200 фунтів стерлінгів (10,7 тисячі гривень).

Цей вид ласощів дуже рідкісний. Дивно, що весь цей час його ніхто не з'їв, особливо зважаючи на те, що в той час це вважалося справжнім делікатесом. Цукерки та шоколад тоді були відносною новинкою. Втриматися, щоб не скуштувати їх, було справжнім випробуванням,
– розповів Джей Гудман-Браун.

На щастя, на пакуванні збереглась дата, тож експерти змогли визначити, коли саме зроблений виріб. Цікаво, що на обгортці було зображення короля Едуарда VII та королеви Олександри.

Довідка. Шоколад у 1902 році виготовив британський кондитерський бренд Rowntree's (заснований у 1881-му), що прославився завдяки своїм фруктовим пастелям та жувальним цукеркам Randoms.

На початку XX століття шоколад все ще вважався новинкою, можливо, саме тому власник хотів зберегти його якомога довше. Аукціонери Auctioneum Ltd оцінили делікатес у 200 фунтів стерлінгів, однак фінальну суму продажу назвуть після проведення торгів, що заплановані на 4 листопада.

Надзвичайно стару плитку шоколаду виявили під час прибирання будинку
Надзвичайно стару плитку шоколаду виявили під час прибирання будинку / Фото BNPS

Источник материала
loader