Блінкен прибув з візитом до Ізраїлю
Блінкен прибув з візитом до Ізраїлю

Блінкен прибув з візитом до Ізраїлю

Державний секретар США Ентоні Блінкен у вівторок прибув до Ізраїлю. Це вже одинадцятий візит політика до регіону з початку загострення ситуації між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Очікується, що Блінкен зустрінеться з ізраїльським прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньягу та іншими високопосадовцями. Після візиту до Ізраїлю політик вирушить до низки арабських країн, серед яких Йорданія, Саудівська Аравія, Катар та Об’єднані Арабські Емірати.

Зазначається, що літак Блінкена приземлився всього за кілька годин після того, як ліванське угруповання «Хезболла» атакувало ракетами центральну частину Ізраїлю.

Як повідомлялося, про візит Блінкена до Ізраїлю та інших країн регіону у понеділок оголосив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател. Метою поїздки держсекретаря є підтвердження відданості безпеці Ізраїлю та обговорення шляхів досягнення миру.

Глава американської дипломатії обговорить можливості для припинення війни в Газі, забезпечення звільнення усіх заручників та розширення гуманітарної допомоги. Він також говоритиме про планування післяконфліктного періоду в секторі Гази, вільному від панування ХАМАСу.

Паралельно держсекретар США обговорить шляхи досягнення дипломатичного врегулювання між Ізраїлем і «Хезболлою».

Теги по теме
война Израиль
Источник материала
loader
loader