Греція теж спалахне протестами: туристам зробили важливе попередження
Греція теж спалахне протестами: туристам зробили важливе попередження

Греція теж спалахне протестами: туристам зробили важливе попередження

Профспілки стверджують, що співробітники не зможуть вижити на зарплати, які їм платять. Також у туристичній сфері суттєвий брак кадрів. Про це пише Euronews.

Що варто знати туристам, які їдуть в Грецію

Цього тижня профспілки Греції планують провести акції протесту. Вони вимагатимуть підвищення заробітної плати та унормування робочих графіків.

Президент Грецької федерації працівників сфери туризму Йоргос Хотцоглу повідомив, що робітники ледве можуть вижити на свою нинішню заробітну плату, оскільки вона не встигає за інфляцією.

Працівники водопостачання та утилізації відходів також важко справляються зі збільшеним навантаженням на відвідувачів.

Під час протестів учасники акції будуть турбувати туристів, які прибувають до Греції. В аеропортах, портах і на археологічних розкопках працівники туристичної сфери роздаватимуть листівки, які пояснюють їхнє тяжке становище.

  • До слова, нещодавнє дослідження PwC показує, що, попри збільшення кількості туристів, які прибувають до Греції, туристичний сектор країни зростає не так швидко, як в інших країнах Середземномор'я.
  • Тому влада планує докласти зусиль, щоб вийти за межі концепції "моря та сонця". Адже Греція багата на культурні пам'ятки й там є що подивитися за межами морських курортів.
Теги по теме
Туризм Греция
Источник материала
loader