Як підтримувати ідеальну температуру вдома: 5 інноваційних способів
Як підтримувати ідеальну температуру вдома: 5 інноваційних способів

Як підтримувати ідеальну температуру вдома: 5 інноваційних способів

Як пише SampleBoard, звичайно, можна підвищувати рівень кондиціонування повітря чи сильніше опалювати будинок, але це може призвести до досить високих рахунків за комунальні послуги. Як більш розумно та ощадливо регулювати температуру в приміщенні, розповідаємо далі.

Використання сонця

Теплова маса може звучати як щось досить небезпечне, але це один із найстаріших (і потенційно один із найкращих) способів контролю температури у домі.

Річ у тому, що такі матеріали, як цегла, камінь і бетон, можуть поглинати тепло протягом дня. Потім воно може вивільнятися вночі, коли прохолодніше, – це природний спосіб, який може допомогти регулювати температуру у домі, не покладаючись на будь-яку технологію взагалі.

Однак потрібно врахувати один нюанс – влітку варто стежити, щоб сонце менше потрапляло на ці матеріали. Інакше може виникнути надмірне нагрівання, що може зробити будинок занадто жарким.

Цегляні стіни: дивіться фото

Системи розумного зонування

Один із найкращих способів підтримувати комфортну температуру – припинити опалення або охолодження кімнат у домі, якими ви не користуєтеся регулярно.

Системи інтелектуального зонування дозволяють контролювати температуру в кожній кімнаті окремо, тобто ви можете підтримувати тепло у вітальні протягом вечора, а додаткова спальня залишатиметься прохолодною, наприклад, доки не стане потрібною для гостей.

Якщо шукаєте сучасне й енергоефективне рішення для будинку, ідеально підійдуть теплові насоси від Bosch. Взимку вони нагріють помешкання, а влітку подарують бажану прохолоду. Технології майбутнього готові працювати для вашого комфорту вже сьогодні. Екологічно, надійно, на різний бюджет.

Розумні штори та жалюзі

Вікна є одними з найбільших винуватців, коли мова йде про втрату тепла або перегрівання, залежно від пори року. І хоча можна просто закрити їх, щоб запобігти протягам, це лише частина рішення – ідеальним доповненням стануть розумні штори та жалюзі.

Взимку вони можуть утримувати тепло всередині, створюючи додатковий шар між будинком і холодним повітрям зовні. Оскільки вони розумні, їх також можна запрограмувати на закриття, щойно заходить сонце, гарантуючи, що затримається більше тепла.

Крім того, коли настає літо, такі штори можуть закриватися в найспекотнішу частину дня, щоб сонце не надто нагрівало приміщення.

Розумні штори: дивіться фото

Геотермальні системи

Хоч це звучить складно і дорого, насправді система є доволі зрозумілою і добре окуповує початкові інвестиції.

Геотермальні системи використовують температуру землі (яка, як правило, досить стабільна) під будинком, щоб обігрівати та охолоджувати його. Використовуючи землю, вони можуть дати постійне та комфортне джерело тепла взимку та прохолодного повітря влітку.

Зелені дахи та стіни

По суті, це екологічний спосіб ізоляції будинку, який до того ж має чудовий вигляд.

Такі дахи та стіни вкриті зеленню, яка забезпечує природну ізоляцію, що допомагає утримувати дім теплим або прохолодним за потреби.

Зелений дах: дивіться фото

Влітку рослини поглинають сонячне світло і запобігають перегріванню будівлі під ними, а взимку додатковий шар рослин служить ізоляцією, щоб зберегти тепло.

Источник материала
loader