Kia представила кросовер із запасом ходу 1600 км
Kia представила кросовер із запасом ходу 1600 км

Kia представила кросовер із запасом ходу 1600 км

У сімействі Kia Niro з’явилася нова версія Tri-Fuel. Вона оснащена гібридною силовою установкою та може проїхати без дозаправки близько 1600 км.

Величезний запас ходу Niro Tri-Fuel пояснюється тим, що він трипаливний. Кросовер оснащений 1,6-літровим двигуном Gdi потужністю 90 к.с., який доповнений електромотором на 43,5 к.с. Сумарна віддача цієї установки – 126 к.с. і 265 Нм крутного моменту. Модель може працювати на бензині, скрапленому нафтовому газі та ще їздити на електротязі. Бензобак вміщує 42 літри палива, а бак для газу – 40 літрів. Батарея на 1,32 кВтг живить електромотор.

Kia представила кросовер із запасом ходу 1600 км - Фото 1

З двома повними баками Niro Tri-Fuel може проїхати близько 1000 миль (1600 кілометрів) – про такий запас ходу електромобілі можуть лише мріяти. Багатьом дизелям також важко досягти такої цифри. У компанії зазначили, що також ця версія кросовера відрізняється зниженими викидами СО2 на 6% порівняно із звичайними гібридами.

Kia заявляє, що це перший гібрид, який може працювати на скрапленому нафтовому газі. Щоб переключитись на газ, водію потрібно лише натиснути кнопку на передній панелі. За підрахунками компанії, власник такого Niro може заощадити на рік до 5000 євро на витратах на заправку. Ціни на таку версію у Європі починаються від 35 тисяч євро.

Источник материала
loader
loader