Майже три тижні з політв'язнем Ремзі Бекіровим немає зв'язку - дружина
Майже три тижні з політв'язнем Ремзі Бекіровим немає зв'язку - дружина

Майже три тижні з політв'язнем Ремзі Бекіровим немає зв'язку - дружина

З незаконно засудженим Росією до 19 років позбавлення волі кримчанином Ремзі Бекіровим немає зв'язку майже три тижні.

Як повідомляє ГО «Кримська солідарність», про це розповіла дружина громадянського журналіста Халіде Бекірова, передає Укрінформ.

За словами жінки, Бекіров перестав виходити на зв'язок із сім'єю 2 жовтня. Останній лист із ВЧ-33 Абакана, де він перебуває, надійшов у день судового засідання, де розглядалася касаційна скарга політв'язня. Відтоді він не писав дружині. За 2,5 місяця, що Ремзі Бекіров утримується в колонії, йому також жодного разу не дали зателефонувати до сім'ї.

«Як його дружина сильно переживаю за нього. Я не знаю, що з ним, де він зараз перебуває, чи тримають його знову у ШІЗО. Тому що на той момент, коли він писав останній лист 2 жовтня, до цього він постійно перебував у штрафному ізоляторі, причому за абсолютно необґрунтованими звинуваченнями», — заявила Халіде Бекірова.

Дружина політв'язня повідомила, що на 20 вересня він перебував у ШІЗО місяць. З перервами на кілька днів карантинної камери та загальний загін його поміщали в ШІЗО під різними приводами: за те, що не вдягнув головний убір, коли вийшов на вулицю; за те, що не назвав свої дані працівникові колонії; через те, що не привітався з наглядачем.

Як повідомлялося, Ремзі Бекіров - громадянський журналіст, який вів стрім обшуків і судів у політично мотивованих справах проти жителів Криму, зокрема у справі Веджіє Кашка, затриманні священника УПЦ Климента, у "справі Хізб ут-Тахрір" та інших.

10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Бекірова до 19 років позбавлення волі у справі "Хізб ут-Тахрір".

Фото: Кримська солідарність

Источник материала
loader