НАТО чекає підтвердження від Південної Кореї про використання військ КНДР проти України - Рютте
НАТО чекає підтвердження від Південної Кореї про використання військ КНДР проти України - Рютте

НАТО чекає підтвердження від Південної Кореї про використання військ КНДР проти України - Рютте

До отримання докладного інформування Північноатлантичної ради з боку партнерів з Південної Кореї, НАТО не може підтвердити факт надсилання Пхеньяном північнокорейських військ.

Альянс очікує деталізовану інформацію від Південної Кореї щодо можливого залучення військ КНДР до участі в російській війні проти України, що було б значною ескалацією цього конфлікту, заявив сьогодні у Таллінні на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Естонії Крістеном Міхалом генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Я обговорив це вчора під час телефонної розмови з президентом Південної Кореї… Ми, безумовно, обговорили триваючі співробітництво між Південною Кореєю і НАТО, оскільки лише минулого четверга ми завершили дуже успішну зустріч міністрів оброни НАТО із їх колегами з Австралії, Нової Зеландії, Південної Кореї та Японії. Цей телефонний дзвінок був значною мірою присвячений поглибленому розгляду випадку із Північною Кореєю», - сказав Рютте.

Він зауважив, що просив президента Південної Кореї надіслати своїх експертів для докладного інформування Північноатлантичної ради про ситуацію навколо залучення північнокорейських військ до російської війни проти України. За словами керівника Альянсу, він отримав позитивну відповідь, і така інформаційна зустріч відбудеться в НАТО на початку наступного тижня.

«Тоді ми будемо бачити, чи дійсно Північна Корея підтримує або не підтримує злочинну російську війну в Україні. Якщо це підтвердиться, якщо вони дійсно надсилають війська в Україну, це позначить суттєву ескалацію. Але на цей момент я не можу цього підтвердити, до того, як ми отримаємо оновлену інформацію від Південної Кореї на початку наступного тижня», - заявив генеральний секретар НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що близько 11 тисяч військових із Північної Кореї проходять у Росії підготовку до участі у війні, вони будуть готові до 1 листопада.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна чекає на чесну та сильну реакцію партнерів щодо відрядження Північною Кореєю своїх військових для участі у війні на боці Росії.

Фото: PAP/EPA/OLIVIER MATTHYS

Теги по теме
Украина НАТО КНДР
Источник материала
loader