Ліквідують уже до кінця року: що буде замість МСЕК
Ліквідують уже до кінця року: що буде замість МСЕК

Ліквідують уже до кінця року: що буде замість МСЕК

Володимир Зеленський наказав ліквідувати всі медико-соціальні експертні комісії. Що буде замість них, в ефірі телемарафону розповів прем'єр Денис Шмигаль, передає 24 Канал.

Що буде замість МСЕК

Глава Уряду розповів, що сьогодні Володимир Зеленський скликав засідання РНБО, на якому було ухвалено низку радикальних і водночас дуже системних рішень. Зокрема, на виконання указу президента вже до кінця 2024 року МСЕК будуть ліквідовані.

Натомість буде запроваджена цифрова, прозора, європейська модель,
– заявив Денис Шмигаль.

Також розповів, що доручив міністру охорони здоров'я не пізніше 1 листопада внести всі необхідні нормативні документи й законопроєкти на розгляд Кабінету Міністрів, аби завершити реформування МСЕК і запровадження нової європейської моделі.

Зауважимо, у вечірньому зверненні Зеленський заявив про сотні фактівочевидно необґрунтованих інвалідностей у посадовців митниці, податкової, в системі Пенсійного фонду, в місцевих адміністраціях. Наголосив, саме тому система МСЕК повинна бути ліквідована.

Водночас президент зазначив, що для реальних і системних змін необхідно провести повну цифровізацію всіх етапів роботи щодо встановлення інвалідності.

Теги по теме
Новости Украины Денис Шмыгаль
Источник материала
loader
loader