Ванна у стилі джапанді: як надати інтер'єру відчуття наче у спа-центрі
Ванна у стилі джапанді: як надати інтер'єру відчуття наче у спа-центрі

Ванна у стилі джапанді: як надати інтер'єру відчуття наче у спа-центрі

Стиль, який поєднав дві культури

Джапанді – це стиль інтер'єру, який поєднує у собі естетику японського та скандинавського стилів (japandi – japan + scandi). Він увібрав у себе все найкраще з двох культур, пише Ideal Home.

Джапанді характеризується чистим, світлим та функціональним простором. Натуральні матеріали поєднуються з контрастними насиченими кольорами. В основі стилю лежить мінімалізм і прагнення відмовитися від усього зайвого – данська концепція хюґе. Така атмосфера дозволяє якнайкраще розслабитися.

Японський стиль додає цьому мінімалістичному простору вишуканість і текстуру – темне дерево, предмети з кераміки, оригінальні меблі. Він наповнює холодний скандинавський стиль затишком і теплом.

Як перетворити ванну у справжній спа-центр

Вибирайте нейтральні кольори

У джапанді нейтральний колір – не означає виключно білий. Важливо обирати такі відтінки, які будуть більш природними.

Важливо не зосереджуватися виключно на білому, оскільки повністю білий підхід може призвести до того, що кімната здасться плоскою та позбавленою натхнення. Земляні тони, такі як коричневий, зелений і теракотовий, створюють більш приземлену атмосферу,
– пояснив дизайнер Майк Вітфілд.

Щоб додати яскравості, можна обрати світло-блакитні або зелені відтінки. Водночас блідо-жовтий може додати нотку тепла та позитивної енергії.


Натуральні кольори ванної / Фото Pinterest

Переплетення фактур

Додавання різних фактур – це чудовий спосіб створити акценти. Поєднуйте дерево з каменем, бамбуком, залізом чи міддю. Також важливо додавати різне освітлення, яке створить затишок.

Текстури є ключовим інгредієнтом для створення ідеального простору у стилі джапанді,
– наголосив Вітфілд.

Зауважимо, що вироби з каменю додають розкоші та стилю у будь-який інтер'єр. ViyarStone має найбільший вибір трендових варіантів. Керамограніт, кварцит, акриловий камінь, вироби з компакт-плити та сотні різноманітних декорів – і все це з індивідуальним підходом та виготовленням "під ключ". ViyarStone – справжня знахідка для поціновувачів вишуканого дизайну


Поєднання різних текстур в інтер'єрі / Фото Pinterest

Будьте уважні до аксесуарів

Хоч скандинавський стиль мінімалістичний і не полюбляє додаткові декорації, та в японському все навпаки. Саме тому для джапанді важливо дотриматися балансу – декор потрібно обирати з розумом. Характерним декором у джапанді є банні рушники, рослини, свічки, плетені меблі. Дзеркало обирайте без рамки.

Дизайнери кажуть, що можна додати якийсь один елемент декору, який матиме оригінальний дизайн, наприклад вазу.

Не забувайте про зелений колір

Рослини – це база для джапанді. Не забудьте поставити їх у ванній кімнаті.

Ванна кімната – ідеальне місце для вирощування горщика з лавандою. Доведено, що цей аромат розслабляє розум і тіло і є ідеальною базою для сну,
– додав дизайнер.


Додавайте рослини в інтер'єр / Фото Pinterest

Источник материала
loader
loader