Верещук анонсувала кадрові рішення за підсумками засідання РНБО
Верещук анонсувала кадрові рішення за підсумками засідання РНБО

Верещук анонсувала кадрові рішення за підсумками засідання РНБО

Після засідання РНБО, яке було проведено у вівторок за численними фактами порушень МСЕК і фальшивих інвалідностей для посадовців, вже були прийняті перші кадрові рішення, і надалі будуть обговорюватися та інші кадрові рішення.

Про це у телеефірі поінформувала заступниця керівника Офісу Президента Ірина Верещук, відповідаючи на питання щодо деталей засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Указ про введення у дію рішення РНБО ви вже бачите на сайті ОП. Ви вже бачите перші кадрові рішення. Про це теж йшлося. І наступні дні ми теж будемо обговорювати інші кадрові рішення, які матимуть місце", - сказала вона.

За її словами, (необхідні - ред.) невідкладні й швидкі перевірки на предмет фальшивих діагнозів усіх посадовців, починаючи із топпосадовців, притягнення до відповідальності осіб, причетних до фальшувань і зловживань, а також - невідкладні зміни до законодавства.

"На все про все є дуже мало часу, і Президент чекає результату", - поінформувала Верещук.

Відповідаючи на питання про кадрові рішення і про те, наскільки швидко нова людина буде призначена на пост генпрокурора замість Андрія Костіна, який у вівторок після засідання РНБО подав у відставку, заступниця керівника ОП сказала, що це не є її компетенцією.

"Але хочу сказати, що Президент чітко покладає персональну відповідальність на посадових осіб, очільників органів - у цьому випадку ми кажемо про Офіс генпрокурора - і про інших чиновників, які допустили до такої ситуації. Зрозуміло, що люди чекають справедливості, зрозуміло - і Президент це відчуває - що потрібні невідкладні кроки, які були б зроблені. І я щиро сподіваюся, що всі це почули і всі це усвідомили", - заявила вона.

Відповідаючи на питання, чи були поставлені якісь дедлайни щодо необхідних законодавчих ініціатив, Верещук сказала, що уряд, серед іншого, відповідає за законодавчі ініціативи.

"Зокрема, МОЗ і Мінсоцполітики мають невідкладно подати зміни до законодавства, прийняти їх і ввести у дію. У нас є місяць на такі зміни", - зазначила заступниця керівника ОП.

Вона погодилася із думкою, що процес цифровізації може покращити ситуацію у цій галузі.

"Дуже дивною зараз є ситуація, коли МСЕК у паперовому вигляді передає документи, наприклад, до Пенсійного фонду, коли ЛКК чи ВЛК досі разом із пацієнтом передають документи у паперовому вигляді. Так не має бути. І очевидно, не буде. Зміни до законодавства, до постанов, до наказів, порядків мають бути розроблені і уведені у дію невідкладно", - заявила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у вівторок провів засідання Ради нацбезпеки і оборони по ситуації з медико-соціальними експертними комісіями й зловживаннями посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності.

Серед іншого, на цьому засіданні РНБО було обговорено і ситуацію в органах прокуратури України. За підсумками цієї розмови генпрокурор України Андрій Костін написав заяву про звільнення.

Теги по теме
Владимир Зеленский Офис Президента СНБО
Источник материала
loader
loader