Windows 11 версії 24H2 тепер встановлює оновлення швидше завдяки покращенням Windows Update
Windows 11 версії 24H2 тепер встановлює оновлення швидше завдяки покращенням Windows Update

Windows 11 версії 24H2 тепер встановлює оновлення швидше завдяки покращенням Windows Update

Windows 11 версії 24H2, випущеної 1 жовтня, містить чимало нових функцій. Однак інші речі невидимі неозброєним оком, як-от покращення Windows Update. У новій публікації в блозі Microsoft розповіла, як зміни під капотом дозволили пришвидшити час встановлення та значно скоротити споживання ресурсів.

Удосконалення стека обслуговування Windows 11 версії 24H2 дозволило на 45,6% швидше встановити час, на 39,7% швидше перезавантажити та на 15% менше використовувати ЦП, ніж у Windows 11 версії 22H2 (і 23H2, оскільки обидві версії мають однаковий стек обслуговування), коли інсталяція накопичувальних оновлень на «пристроях, які добре обслуговуються».

Занедбані системи з набагато старішими оновленнями також продемонстрували схоже підвищення продуктивності. Корпорація Майкрософт перевірила вдосконалення на пристрої з інсталяцією Windows, яка була застарілою на 18 місяців, і експеримент показав 43,6% швидший час встановлення, 33,5% швидший час перезапуску та 25% менше використання ЦП.

За словами Microsoft, усі ці вдосконалення стали можливими завдяки таким змінам:

  • Паралельна обробка маніфестів компонентів. Це доповнює паралельну гідратацію нещодавно обслуговуваних компонентів за допомогою зворотних і прямих диференціалів, уперше представлених у Windows 11 версії 22H2.
  • Оптимізовано читання та аналіз маніфестів компонентів. Після першого читання та аналізу ми кешуємо результати для подальшого використання в процесі. Це підвищує ефективність, якщо на той самий компонент посилаються в кількох пакетах.
  • Масштабоване використання доступної оперативної пам’яті (RAM). Ми використовуємо більше оперативної пам’яті для зберігання кешу маніфесту, якщо він доступний, і менше, якщо його немає.

Однак це не просто сукупні оновлення. Корпорація Майкрософт каже, що оновлення функцій тепер також більш ефективні завдяки вдосконаленню того, як операційна система обробляє свої програми для вхідних повідомлень. Ця зміна вперше була представлена ​​у Windows 11 версії 22H2, але тепер вона також включає Microsoft Edge, який зменшує додаткові 200 МБ від загального розміру оновлення функції.

Якщо ви хочете спробувати всі ці вдосконалення та скористатися перевагами покращеної продуктивності Windows Update, перегляньте наш посібник з описом того, як оновити Windows 11 до версії 24H2, зокрема на непідтримуваних пристроях.

Источник материала
loader
loader