Blue Origin успішно запустила другий пілотований корабель New Shepard
Blue Origin успішно запустила другий пілотований корабель New Shepard

Blue Origin успішно запустила другий пілотований корабель New Shepard

23 жовтня об 11:30 ранку за східним часом (15:30 за Грінвічем) стартувала безпілотна місія NS-27 компанії Blue Origin. Ця місія ознаменувала дебют другого пілотованого корабля New Shepard, який складається з першого ступеня – Booster 5 та капсули для екіпажу під назвою RSS Kármán Line.

На борту NS-27 не було людей, але місія вивела на орбіту 12 дослідницьких корисних вантажів, п’ять з яких знаходилися на прискорювачі та сім усередині капсули. Ракета досягла максимальної висоти 101 кілометр, перш ніж повернулася на посадковий майданчик приблизно через сім хвилин і 20 секунд.

Приблизно через три хвилини після цього нова капсула для екіпажу компанії RSS Kármán Line здійснила парашутну посадку в пустелі Західного Техасу. «Ласкаво просимо додому, New Shepard. Це була чудова місія та чудовий день, коли ми спостерігали за тим, як цей новий корабель летить у космос і назад», — сказав коментатор запуску Blue Origin Джоел Ебі під час прямої трансляції місії.

Корисне навантаження сьогоднішньої місії включало нові навігаційні системи, розроблені для New Shepard та ракети New Glenn компанії Blue Origin, а також два датчики LIDAR, призначені для роботи в місячних умовах. Як випливає з назви, запуск NS-27 став 27 місією New Shepard. Вісім із 26 польотів на сьогодні були пілотованими, відправляючи до шести осіб за раз у короткі подорожі до космосу.

Усі вісім пілотованих польотів використовували один і той же корабель New Shepard — комбінацію Booster 4/RSS First Step. Цей другий пілотований космічний корабель дозволить «розширити можливості, щоб краще задовольняти попит клієнтів, що зростає», — написала компанія.

Сьогоднішній старт спочатку був запланований на 7 жовтня, але Blue Origin перенесла його через проблему з транспортним засобом. Ще одна спроба через шість днів була зірвана через проблему з GPS. «В апараті реалізовані вдосконалені технології, що підвищують його продуктивність і можливість повторного використання, оновлене забарвлення та можливості розміщення корисного навантаження на прискорювачі», — йдеться в заяві Blue Origin від 4 жовтня.

Источник материала
loader