Енергетики Київщини завершили основні етапи підготовки до опалювального сезону
Енергетики Київщини завершили основні етапи підготовки до опалювального сезону

Енергетики Київщини завершили основні етапи підготовки до опалювального сезону

Компанія «ДТЕК Київські регіональні електромережі» у межах підготовки до опалювального сезону відремонтувала понад 10 тис. км ліній електропередачі та оновила 1600 своїх енергетичних об'єктів.

Про це повідомив генеральний директор компанії Віталій Шайда на пресконференції в Укрінформі.

«Цьогоріч ми відремонтували близько 9,5 тис. км повітряних ліній, 659 км кабельних ліній електропередачі, технічно оновили 1600 трансформаторних підстанцій різних класів напруги», - сказав Шайда.

Крім того, енергетики розчистили від гілок понад 3 тис. км ліній електропередачі, ще 42 км ліній розчистили громади на своїй території.

Шайда зазначив, що через російські масовані атаки на території Київщини з початку року було зруйновано 27 об'єктів обленерго. «Ми відновили всі об'єкти, які були зруйновані після ракетних ударів», - повідомив він.

Енергетики Київщини підготували також графіки погодинних відключень на випадок потреби їх застосувати. Враховуючи воєнні ризики, «ДТЕК Київські регіональні електромережі» підготував запас матеріалів, що на 25% перевищує звичайний. Ремонтні бригади обленерго чергують у режимі 24/7 вахтовим методом.

«Ми зробили аудит обладнання критичної інфраструктури, захистили свої вузлові станції від уламків», - наголосив Шайда.

Він також закликав споживачів дотримуватися правил ощадливого енергоспоживання: не вмикати одночасно кілька потужних приладів, використовувати техніку із класом енергоефективності не нижче «А».

Як повідомлялося, в Україні розпочала роботу урядова ініціатива для оперативного інформування про опалювальний сезон.

Теги по теме
Ремонт
Источник материала
loader
loader