Який колір обрати для спальні, аби міцно спати: порада експерта
Який колір обрати для спальні, аби міцно спати: порада експерта

Який колір обрати для спальні, аби міцно спати: порада експерта

Найчастіше для спальні обирають бежевий колір, оскільки він гармонійно поєднується майже з будь-яким стилем і може підлаштовуватися під модні тенденції. Однак, хоча бежевий й має репутацію універсального кольору, нове дослідження показує, що він не приносить достатнього заспокоєння, яке б позитивне впливало на наш сон. Науковці радять віддати перевагу іншим нейтральним кольорам, пише Southern Living.

Альтернатива традиційному бежевому

Сайт Sleep Junkie, який дає поради для покращення сну, опитав понад 1000 домовласників щодо дизайну їх спалень: від розташування меблів до кольорів стін. Під час дослідження було виявлено, що люди з певними кольорами стін спальні в середньому спали краще, ніж ті, у яких стіни були пофарбовані в інші відтінки.

Бежевий був другим найпоширенішим кольором серед тих, які респонденти, обирали для своїх кімнат. Несподівано виявилося, що у власників бежевих спалень був найгірший сон. Майже третина людей, які спали в кімнатах з бежевими стінами, скаржилися на поганий сон (те саме стосувалося і його "родича" — коричневого кольору).

Серед нейтральних відтінків найбільш спокійним виявився універсальний білий. Лише чверть респондентів сказали, що спали погано в білих спальнях, попри те, що білий був найпопулярнішою відповіддю. Отже, якщо ви надаєте перевагу нейтральним відтінкам для стін у спальні, білий може бути найкращим вибором. Зрештою, цей відтінок часто використовується для створення спокійної, схожої на спа-атмосфери, що асоціюється з розслабленням.

білий

Фото @babesinfarmland / Instagram

Які ще кольори для спальні сприяють найкращому сну

За даними Sleep Junkie, найбільш сприятливі для сну відтінки зазвичай належать до холодного спектра. Люди, які спали в кімнатах, пофарбованих у синій або фіолетовий, повідомляли про найкращий сон. Якщо звернути увагу на психологію кольору, це цілком логічно. Синій, через свій зв’язок із природою, викликає почуття спокою та безтурботності. Він також нагадує про стабільність і порядок, що може допомогти зменшити стрес перед сном. Фіолетовий водночас часто асоціюється з багатством, мудрістю, творчістю та магією, що може надихати наприкінці дня (і, можливо, викликати цікаві сни).

синій

Фото BJORN WALLANDER

фіолет

Источник материала
loader
loader