На Філіппінах застрелили радіоведучу Emedia Network
На Філіппінах застрелили радіоведучу Emedia Network

На Філіппінах застрелили радіоведучу Emedia Network

За даними поліції, підозрюваний тричі вистрілив у жінку у магазині поблизу її дому. Правоохоронці розглядають сімейну сварку як потенційний мотив.

У місті Замбоанга на Філіппінах 22 жовтня застрелили радіоведучу Emedia Network Марію Вільму Родрігес. Про це пише Reuters.

За даними поліції, підозрюваний тричі вистрілив у жінку у магазині поблизу її дому. Правоохоронці розглядають сімейну сварку як потенційний мотив.

Офіс президента Філіппін закликав провести розслідування та притягнути до відповідальності вбивцю журналістки.

«Таким мерзенним і жорстоким діям немає місця в нашій країні, яка понад усе цінує свободу, демократію та верховенство права», — йдеться в заяві пресслужби президента Фердинанда Маркоса-молодшого.

Вбивство Родрігес збільшило кількість журналістів, убитих з моменту вступу Маркоса на посаду в червні 2022 року, до п’яти. Дані Національної спілки журналістів Філіппін свідчать про 200 вбитих журналістів у країні з моменту відновлення демократії в 1986 році.

«Ми закликаємо поліцію міста Замбоанга глибше дослідити це. Нам не потрібна історія про чергову нерозкриту справу, яка опинилася в архівах чи статистиці», — йдеться в заяві профспілки, опублікованій у фейсбуці. 

У листопаді минулого року ми повідомляли про те, що на Філіппінах застрелили журналіста Хуана Джумалона під час прямого ефіру його програми на радіостанції Gold FM 94.7. Спілка журналістів назвала цей напад «зухвалим убивством», яке ще більш ганебним робить та обставина, що воно сталося вдома в радіоведучого. Напад невідомого стрільця було видно в прямій трансляції на фейсбуку.

У Світовому індексі безкарності за 2023 рік (Global Impanity Index 2023) Філіппіни посіли восьме знизу місце через низький рівень розкриття вбивств журналістів.

Фото: Manila Bulletin

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Убийство
Источник материала
loader