НІБУЛОН за рік розмінував майже усі свої землі на Миколаївщині
НІБУЛОН за рік розмінував майже усі свої землі на Миколаївщині

НІБУЛОН за рік розмінував майже усі свої землі на Миколаївщині

«НІБУЛОН» за рік роботи обстежив усі свої потенційно небезпечні поля і повернув у обробіток 98% своєї землі на підконтрольній Україні території.

Про це розповів «МикВісті» директор із взаємодії з органами влади компанії «НІБУЛОН» Михайло Різак.

Він зазначив, що йдеться про 5,5 тис. га у Снігурівській, Широківській, Новопавлівській та Новопетрівській територіальних громадах.

«Загалом потенційно небезпечними від самого початку війни у нас було 25,5 тис. га. З них 20 тис. га досі знаходиться в тимчасовій окупації. Тобто в нас немає доступу до них. Це землі філії Куп'янська, Харківської та Луганської областей», — додав Михайло Різак.

Станом на жовтень 2024 року компанії залишилось розмінувати лише 2% своїх полів Миколаївської області. Це 134,5 га земель у Широківській територіальній громаді. 

«Ми на 100% вклалися у строки і виконали план повернення в земельний обробіток частини своєї філії», — розповів він.

Наразі «НІБУЛОН» обраховує загальні збитки, які компанія зазнала від початку повномасштабної війни. Попередньо ця сума досягає близько $500 млн, повідомив Михайло Різак. 


Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).
Источник материала
loader
loader