Погодні умови сприяють сівбі та отриманню сходів озимих культур
Погодні умови сприяють сівбі та отриманню сходів озимих культур

Погодні умови сприяють сівбі та отриманню сходів озимих культур

У Групі компаній «Агрейн» завершують осінню посівну кампанію.

Під урожай-2025 виділено площу понад 38 тис. га під сівбу озимих культур — ячменю, пшениці, ріпаку та гороху, говориться у повідомленні компанії.

За інформацією заступника головного агронома агрогрупи Тараса Корнієнка, на тих ділянках, де було посіяно озимі культури, вже спостерігається активна поява сходів. 

«Від початку посівної кампанії і до сьогодні ми щодня моніторимо ситуацію: ретельно фіксуємо температурні показники, кількість опадів, стан і розвиток рослин. Можемо сказати, що наразі підготовка сходів до зимового періоду іде добре, достатня кількість вологи та температури дають цю можливість. Коренева система рослин добре розвивається, листова поверхня чиста. Спостерігається набубнявіння та проростання зерен пшениці, а фаза розвитку ріпаку, залежно від терміну сівби, — від 4 до 9 листків, товщина кореневої шийки — від 7 до 10 мм», — зазначив агроном.

Крім того, господарства вчасно провели планові заходи з догляду за рослинами в осінній період та інтенсивно проводять роботи з підготовки ґрунту на зяб, розпушування та strip-till із диференційованим внесенням мінеральних добрив.

Источник материала
loader