Повідомлено про підозру російському покидьку, який розстріляв мирних жителів с. Мощун на Київщині
Повідомлено про підозру російському покидьку, який розстріляв мирних жителів с. Мощун на Київщині

Повідомлено про підозру російському покидьку, який розстріляв мирних жителів с. Мощун на Київщині

Повідомлено про підозру російському покидьку, який розстріляв мирних жителів с. Мощун на Київщині - Фото 1

Внаслідок цього злочину один із мешканців помер, а інший отримав  вогнепальні поранення. росіянин використав місцевих мешканців як живу мішень, коли вони намагались врятувати власне майно і пересунути свій автомобіль подалі від палаючого гаража, в який потрапив вибуховий пристрій. Чоловіки не мали зброї та не брали участі у воєнному конфлікті.

Російський військовий знав, що чоловіки не становлять для нього жодної загрози, проте напав на них цілеспрямовано. Про це свідчить той факт, що окупант підійшов до потерпілого впритул і зробив декілька пострілів тому в живіт, після чого розвернувся й пішов геть.

Поліцейські отримали численні свідчення місцевих мешканців про те, що цей росіянин і раніше з‘являвся неподалік будинку потерпілих та мародерив у сусідніх домоволодіннях.

Після відпрацювання військових підрозділів рф, які окупували c. Мощун, слідство встановило особу вбивці. Ним виявився 29-річний мешканець з м. Кострома, заступник командира бойової машини – навідник-оператор 1065 артилерійського полку 98 повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ (в/ч 62297, м. Кострома), який брати безпосередню участь у збройній агресії.

За оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції були встановлені свідки та зібрані беззаперечні докази причетності росіянина до скоєного злочину. Слідчі Нацполіції оголосили йому про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України). Окупанту загрожує довічне позбавлення волі.

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

За матеріалами Головного слідчого управління
Національної поліції України

Tweet
Источник материала
loader