СБУ затримала агентів Росії, які наводили «Шахеди» на станції РЕБ та енергооб’єкти у двох областях
СБУ затримала агентів Росії, які наводили «Шахеди» на станції РЕБ та енергооб’єкти у двох областях

СБУ затримала агентів Росії, які наводили «Шахеди» на станції РЕБ та енергооб’єкти у двох областях

Контррозвідка Служби безпеки України затримала двох ворожих агентів, які коригували дронові удари російських військ по локаціях Сил оборони й лініях електропередач у Київській та Чернігівській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Зловмисниками виявилися двоє жителів Києва віком 17 і 21 рік. Встановлено, що їх дистанційно завербував співробітник головного управління Генерального штабу збройних сил Росії.

Щоб отримати координати для запуску дронів-камікадзе, зокрема типу Shahed, фігуранти об’їжджали територію обох регіонів на своєму автомобілі. Під час вилазок намагалися виявити бойові позиції радіолокаційних станцій Збройних сил України, також фіксували наслідки дронових атак РФ на енергооб’єкти.

Об’єкти інфраструктури агенти знімали за допомогою камер мобільних телефонів із додатковим живленням, які ховали в замаскованих коробах поблизу опорних ліній електропередач.

СБУ затримала агентів Росії, які наводили «Шахеди» на станції РЕБ та енергооб’єкти у двох областях - Фото 1

СБУ викрила ворожих поплічників, задокументувала їхні злочини та затримала за адресами проживання.

У результаті обшуків правоохоронці вилучили у затриманих мобільні телефони з доказами комунікації із російською воєнною розвідкою.

Обоє агентів отримали підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Злочинні дії 21-річного фігуранта додатково кваліфіковані за ч. 1 ст. 304 ККУ – втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність.

Підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, днями затримали колишнього наркоторговця і його співмешканку, які за завданням ФСБ РФ збирали координатидля ракетно-бомбових і дронових атак у Донецькій, Київській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях.

Фото: СБУ

Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader