США націлені на інвестиції у далекобійні здатності України - Остін
США націлені на інвестиції у далекобійні здатності України - Остін

США націлені на інвестиції у далекобійні здатності України - Остін

Сполучені Штати вважають ефективними інвестиції у виробництво в Україні засобів далекобійного ураження, зокрема, безпілотних літальних апаратів, для того, аби забезпечити ЗСУ наявністю таких спроможностей зараз і в майбутньому.

Про це сказав у середу під час візиту до Риму міністр оборони США Ллойд Остін, передає Укрінформ із посиланням на Пентагон.

«Ми націлені на те, щоби надалі інвестувати в їхню здатність завдавати ударів на великі відстані»,- зауважив глава Пентагону.

Він підкреслив, що українці продемонстрували, що можуть масово виробляти безпілотні системи, «які є дуже й дуже ефективними».

«Ми бачили, як вони влучно вражали цілі за 400 кілометрів за кордоном і навіть глибше»,- підкреслив міністр оборони США.

Крім того, за його словами, розробки української сторони набагато дешевші, ніж вартість балістичних ракет.

«Отже, є сенс інвестувати в ці спроможності, у їхню здатність надалі масштабуватися. І я думаю, що це відповідає їхнім потребам не лише зараз, але й у далекому майбутньому»,- підкреслив глава Пентагону.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін у понеділок відвідав Україну з неанонсованимвізитом, де провів зустрічі з державним керівництвом, оголосив про новий пакет на $400 млн та виступив у Дипломатичній академії в Києві.

Фото: CARLOS BONGIOANNI/STARS AND STRIPES

Теги по теме
Украина Пентагон
Источник материала
loader
loader