YouTube підтримав онлайн-курс з медіаграмотності для підлітків
YouTube підтримав онлайн-курс з медіаграмотності для підлітків

YouTube підтримав онлайн-курс з медіаграмотності для підлітків

У подальшому англомовний онлайн-курс адаптують для різних клуьтур та мов.

До Глобального тижня медіаграмотності 2024 відеоплатформа «Ютуб» у співпраці із медіаосвітнім проєктом MediaWise «Інституту Пойнтера» запустили онлайн навчальну програму з медіаграмотності, орієнтовану на підлітків. Вчителі з усього світу можуть безкоштоіно використовувати навчальні матеріали для уроків та інших активностей. Про це повідомлено у блозі «Ютуба».

«Ми раді розпочати Тиждень медіаграмотності з YouTube і представити нові ресурси, щоб допомогти викладачам розширити можливості своїх учнів за допомогою методів виявлення дезінформації. Навчитися розуміти контекст, що стоїть за публікаціями, зображеннями та відео, а також відповідально ділитися – це ключові навички в будь-якому віці, особливо для молодих людей», – повідомив директор MediaWise та викладач»Інституту  Пойнтера» Алекс Махадеван.

Навчальна програма включає 11 відеоуроків з важливих тем медіаграмотності, від оцінки джерел і доказів до розпізнавання створеного штучним інтелектом контенту, а також поради щодо відповідального обміну контентом. Ознайомлення із відео мають сприяти розвитку основних навичок медіаграмотності, а відтак більш безпечно орієнтуватися в онлайн-світі.

Повний набір планів уроків, слайдів і відео доступний на hitpausewithmediawise.com. Протягом наступних кількох місяців сайт продовжуватимуть активно наповнювати.

Зазначено, що зараз MediaWise зібрав команду експертів із медіаграмотності з Канади, Індії, Великої Британії, щоб забезпечити адаптацію курсу з медіаграмотності для різних культур і мов. Протягом наступного року «Ютуб»  співпрацюватиме з цими та іншими глобальними партнерами для просування матеріалів за межами США, починаючи з пілотної програми у Великій Британії.

  • Читайте також: Стартує кампанія з фактчекінгу з героями коміксу з медіаграмотності у соцмережах

Фото: блог YouTube

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader
loader