Зеленський назвав крок до деескалації
Зеленський назвав крок до деескалації

Зеленський назвав крок до деескалації


Взаємне припинення атак по енергетичних об’єктах може відкрити шлях до переговорів про припинення гарячої стадії війни.

Президент Володимир Зеленський заявив, що взаємне припинення ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України і РФ може стати кроком до завершення гарячої фази війни. Про це він сказав під час зустрічі з журналістами у Києві, передає .

За його словами, будь-які перемовини не виключають оборонних і наступальних дій, однак ухвалення політичних рішень веде до завершення гарячої стадії.

“Ось вам живий приклад. Ми вирішили на першому Саміті, що може бути рішення щодо енергобезпеки. Так? Іншими словами: ми не атакуємо їх енергетику, вони не атакують нашу енергетику. Чи це веде до завершення гарячої стадії? Вважаю, так”, – сказав Зеленський.

Він додав, що припинення ударів по енергетиці призведе до “зменшення градусу”, так само як і припинення російських ударів по зерновому коридору, українським портам та суднам.

Нагадаэмо, у серпны ЗМІ писали, що Україна та Росія планували провести непрямі переговори за посередництва Катару щодо угоди про припинення взаємних ударів по енергооб’єктах. Проте цьому завадив наступ на Курщині.

США в ООН сказали, коли війна в Україні скінчиться



Теги по теме
Владимир Зеленский переговоры энергетика
Источник материала
loader
loader