Дизайнери пояснили, де найкраще місце для розміщення мийки на кухні
Дизайнери пояснили, де найкраще місце для розміщення мийки на кухні

Дизайнери пояснили, де найкраще місце для розміщення мийки на кухні

Одним з варіантів розміщення мийки є місце на кухонному острові, однак щодо цього в багатьох думки суттєво різняться – одні вважають це практичним рішенням, а інші вважають, що таке розміщення порушує загальну естетику приміщення. Homes and Gardens проконсультувалися з експертами з кухонного дизайну, щоб дослідити найефективніші варіанти розміщення мийки в кухні як з візуальної, так і з функціональної точки зору.

Де найкраще розмістити мийку в кухні

Не можна заперечувати, що мийка є одним із найважливіших елементів у будь-якій кухні. Досить часто при облаштуванні цього простору люди думають влаштувати мийку на кухонному острові, та чи гарна це ідея?

Попри те, що розміщення раковини на кухонному острові можливе, особливо якщо у вас немає іншого зручного місця, це може призвести до візуального розділення вашої кухні та створити "більш брудний" вигляд у просторі.

Дизайнери пояснили, де найкраще місце для розміщення мийки на кухні - Фото 1
Важливо обрати правильне місце для мийки на кухні / Фото Lucas Eilers

На острові раковина може бути досить "брудною", оскільки всі тарілки та посуд збираються навколо мийки, чекаючи, коли їх помиють… Ідеальне місце для раковини — під вікном, якщо воно є,
— каже Джейн Еверетт, креативний дизайнер Naked Kitchens .

Навіть якщо у вас немає ідеального місця під вікном для раковини, є й інші варіанти, які можуть мати набагато естетичніший вигляд.

Одне з найпопулярніших місць для розміщення раковини — це кухонні стільниці позаду острівця, адже до нього все ще легко дістатися, коли ви, щось робите на кухні, але це не перше, що ви бачите, коли входите в кімнату.

Якщо ж немає очевидного місця, щоб поставити раковину, це може бути чудовою нагодою створити більш несподіваний елемент кухні. В Homes and Gardens продемонстрували, як раковина була інтегрована під витяжкою, де зазвичай розташована кухонна плита, що створило візуально привабливий момент.

Дизайнери пояснили, де найкраще місце для розміщення мийки на кухні - Фото 2
Незвичний спосіб, щоб розмістити мийку / Фото deVOL Kitchens

Хоча існують правила, які забороняють розміщувати раковину на вашому кухонному острові, дизайнери рекомендують, якщо це можливо, її краще розмістити в іншому місці. Незалежно від того, під вікном, на стільницях за островом або десь абсолютно в несподіваному місці, острів повинен залишатися більш візуально стильним компонентом у вашій схемі.

Источник материала
loader