Dodge готує електричні Charger із твердотілими батареями
Dodge готує електричні Charger із твердотілими батареями

Dodge готує електричні Charger із твердотілими батареями

У Stellantis заявили, що вже через два роки почнуть використовувати твердотільні батареї в електромобілях, що випускаються. Першими отримають Dodge Charger Daytona, але є нюанс.

Йдеться не про серійні авто, а про прототипи Charger Daytona. Буде створено спеціальний парк машин для випробування батарей у реальних умовах. Електрокари оснастять акумуляторами Factorial із щільністю енергії понад 390 Втч/кг. І вони пройдуть випробування у високотехнологічній аеродинамічній трубі. За результатами тестування вирішать, чи батареї готові до запуску в масове виробництво та використання в електрокарах.

Dodge готує електричні Charger із твердотілими батареями - Фото 1

Наголошується, що твердотільні батареї пропонують «суттєві переваги» порівняно з їхніми традиційними літій-іонними аналогами. Це більш висока щільність енергії, менша вага батареї, покращена продуктивність, а також можливість зниження вартості електрокарів згодом.

Називати терміни, коли мають намір закінчити тестування, Stellantis не стали. Відомо, що свого часу у розвиток цієї технології концерн інвестував 75 ​​мільйонів доларів.

/
Dodge готує електричні Charger із твердотілими батареями - Фото 2
Dodge готує електричні Charger із твердотілими батареями - Фото 3
Dodge готує електричні Charger із твердотілими батареями - Фото 4
Источник материала
loader
loader