Естонські вчені створили антиалергенне молоко з насіння соняшника
Естонські вчені створили антиалергенне молоко з насіння соняшника

Естонські вчені створили антиалергенне молоко з насіння соняшника

Естонська компанія Sunfly вперше у світі створила молоко із насіння соняшника з високим вмістом білка. Ця інновація відповідає вимогам сучасного ринку щодо екологічності та зниження впливу на довкілля, а також пропонує унікальний продукт, який не містить жодного з 14 основних алергенів. Про це повідомляє Future Food Tech London.

Молоко із соняшнику може стати важливим рішенням для людей з харчовими алергіями, а також для тих, хто шукає рослинні альтернативи тваринним продуктам.

Зазначається, що компанія використовує у виробництві лише ретельно відібране насіння соняшнику, яке «вирощують на спеціально оброблених полях з дотриманням найкращих агротехнологічних практик».

Для створення молока насіння очищують, обсмажують для розкриття природних смакових властивостей, а потім перетворюють на ніжну, багату білком суміш. Такий підхід дозволяє створювати молоко з насиченим горіховим смаком та кремовою текстурою, що підходить навіть для професійного використання в кав’ярнях.

Однією з ключових переваг соняшникового молока є його екологічність. Для виробництва кілограма соняшникового білка потрібно лише 30 кв. м землі, що значно менше, ніж для отримання того ж обсягу білка з яловичини, де необхідно 1300 кв. м. Крім того, виробництво соняшникового молока споживає вдвічі менше води, ніж коров’яче молоко, що робить його не лише здоровішим, але й більш стійким рішенням з погляду збереження водних ресурсів.


Перегляди: 0
Источник материала
loader