ГУР МО закликає повідомляти у чатбот єВорог інформацію про російську артилерію
ГУР МО закликає повідомляти у чатбот єВорог інформацію про російську артилерію

ГУР МО закликає повідомляти у чатбот єВорог інформацію про російську артилерію

Головне управління розвідки Міністерства оборони України закликає повідомляти у чатбот єВорог інформацію про російську артилерію, зокрема, про гармати Д-74 та гаубиці Д-30.

Як передає Укрінформ, про це ГУР МО повідомляє у Телеграмі.

«Артилерія знищує техніку, фортифікації та живу силу на великих відстанях. Російська арта, зокрема, обстрілює мирні населені пункти. Силам оборони потрібна інформація про гармати Д-74 та гаубиці Д-30, а також інші артилерійські системи», - ідеться у повідомленні.

Характерні риси такої техніки: довгий ствол, масивна конструкція, два колеса, під час стрільби або обслуговування поруч до 5 осіб, буксирується вантажними автомобілями.

«Артилерію найчастіше розміщують у лісосмугах, під час роботи видає характерний звук стрільби — «виходи» або «мінуси». Якщо ви або ваші рідні мешкаєте на тимчасово окупованих територіях і помітили схожу техніку — повідомляйте у чатбот єВорог», - закликали в ГУР МО.

Розвідники просять надсилати інформацію тільки тоді, коли впевнені у власній безпеці.

«Видаляйте кадри окупантів та листування з чатботом, чистить папку Видалене та кеш месенджера, а також не обговорюйте по телефону переміщення техніки росіян. Будьте уважні — переходьте в єВорог тільки з головного екрана в застосунку Дія або за посиланням: https://t.me/evorog_bot», - наголосили в ГУР МО.

Як повідомляв Укрінформ, за два з половиною роки роботи чатбота єВорог українці надіслали через нього понад 628 тисяч повідомлень про техніку та пересування ворога на тимчасово окупованих територіях.

Источник материала
loader
loader