Мільйони італійців залишилися без Google Диска через боротьбу влади з піратством
Мільйони італійців залишилися без Google Диска через боротьбу влади з піратством

Мільйони італійців залишилися без Google Диска через боротьбу влади з піратством

Google Диск «випадково» потрапив під блокування з ініціативи правовласників в Італії цієї суботи, розповідає TorrentFreak.

IP-адресу 142.250.180.129 і домен drive.usercontent.google.com було внесено в національну автоматизовану систему боротьби з піратством Piracy Shield близько 19 години за місцевим часом. Уже за півгодини в окремих користувачів з’явилися проблеми з доступом до сервісу, а о 21 годині спостерігалося його практично повсюдне вимкнення.

За даними з Google Trends, у перші три години після блокування топ-5 пошукових запитів користувачів з Італії містив такі слова, як «google» і «drive» у комбінації з «app», «down», «accedi» (увійти), «download» і «one». Останнє, судячи з усього, пов’язане з конкурентом хмарного сховища Google – OneDrive від Microsoft, тобто користувачі одразу стали шукати працюючу альтернативу Диску.

Помилку оператори системи зрозуміли вже в перші кілька годин, оскільки незабаром після виникнення проблем розпочався відкат змін, на який пішло понад 12 годин. Станом на 7-ту годину ранку неділі більш ніж у 13,5% інтернет-користувачів Італії доступ до Google Диску був заблокований за IP-адресою, ще у 3% – на рівні DNS.

Наразі доменне ім’я сервісу більше не значиться в базі заблокованих ресурсів Piracy Shield, як і пов’язана з ним IP-адреса – однак його статус змінився з «Активного» («Attivo») на «Віддалений» («Rimosso»). Це свідчить про те, що процес відкату блокування був ініційований «зверху», а не операторами послуг зв’язку самовільно.

Источник материала
loader