На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen
На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen

На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen

У Великій Британії на продаж виставили неординарний хетчбек Volkswagen XL1, який може проїхати на одному літрі палива сто кілометрів.

Це унікальний автомобіль, який випустили тиражем лише 250 екземплярів. Пропонований має порядковий номер 148 та знаходиться в ідеальному стані. Volkswagen XL1 придбали у 2015 році. Весь цей час він був у руках одного власника, який вкрай рідко виїжджав на цьому авто на дороги. На одометрі хетчбека зафіксовано пробіг менше ніж 20 тисяч кілометрів. При цьому він встиг відвідати понад 150 автомобільних виставок та фестивалів.

Варто зазначити, що Volkswagen XL1 представили у 2013 році в рамках Женевського автосалону. Автомобіль отримав не лише неординарний екстер’єр, а й передові технології. У нього аеродинамічний кузов з армованого вуглеволокном пластику, закриті задні колеса та двері-метелика. Його загальна маса – 795 кг, а коефіцієнт лобового опору – 0,189.

На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen - Фото 1

Але найцікавіше у Volkswagen XL1 – його силова установка. Вона гібридна і складається з 800-кубового двоциліндрового дизельного двигуна потужністю 47 к.с., який доповнений електромотором на 27 к.с. Сумарна віддача 68 л. і 140 Нм крутного моменту. Ця установка працює в парі із семиступінчастим «роботом» DCT та системою заднього приводу. Витрата палива становить 0,9 літра на 100 км.

Власник має намір виручити за унікальний автомобіль 69 950 фунтів стерлінгів (близько 84 тисячі євро), і це при тому, що новим він коштував 111 000 євро.

/
На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen - Фото 2
На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen - Фото 3
На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen - Фото 4
На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen - Фото 5
На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen - Фото 6
На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen - Фото 7
На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen - Фото 8
Источник материала
loader
loader