Нацрада зареєструвала нові канали «1+1» та StarLightMedia та скасувала 19 реєстрацій та ліцензію Апостроф tv
Нацрада зареєструвала нові канали «1+1» та StarLightMedia та скасувала 19 реєстрацій та ліцензію Апостроф tv

Нацрада зареєструвала нові канали «1+1» та StarLightMedia та скасувала 19 реєстрацій та ліцензію Апостроф tv

Також реєстрації отримали онлайн видання «Або», «Бахмутська фортеця» та «Кримська медіа платформа».

Національна рада з питань телебачення  та радіомовлення зареєструвала 23онлайн медіа. Такі рішення регулятор прийняв на  засіданні 24 жовтня.

Ці медіа подали на реєстрацію чотири громадські організації:

  •  «Кримська проектно-освітня платформа К’ю – хаб» – канал на «YouTube», канал у Telegram, сторінки в соціальних мережах «Х», «Facebook» та «Instagram», які називаються «Crimea Vox»;
  • «Агенція розвитку локальних медіа «Або» – портали «Характер», «Вечір», «Свій Дім», «СВОЇ.CITY» і «Море»;
  • Кримська медіа платформа» – вебсайт, канал відеохостингу на «YouTube» і канал у Telegram, сторінку в соціальній мережі «Instagram», які мають ім’я «СЕМААТ Кримське громадське медіа»;
  • 2 портали новин внесла «Бахмутська фортеця» із Донеччини.

Також фізична особа-підприємець Єрмакова С. С. із Харкова зареєструвала три електронні журнали.

Зареєструвалися і п’ять лінійних медіа, які здійснюють мовлення без використання радіочастотного спектра. Серед них – 4 мовники із загальнонаціональним покриттям і 1 – місцевий:

  • ТОВ «Віртуальні телекомунікації» (логотип «Classical harmony»), Одеса, – це англомовний телеканал, основу програмної концепції мовлення якого становлять науково-просвітницькі програми, виконані однією або кількома офіційними мовами Європейського Союзу;
  • ТОВ «Хмарочос медіа» (логотип «super+») із Києва пропонує аудиторії контент загальної тематики, технологію обрав супутникову (DVB-S2);
  • одеське ТОВ «Відзон» (логотип «Про Київ») – формат медіа культурологічний/освітній/просвітницький, використовує технологію інтернет-мовлення (ОТТ);
  • ПП «Телерадіокомпанія «Пульсар-РТБ» (логотип «Пульсар-TV») – місцевий канал із Сумської області, який працює за технологіями кабельна аналогова, кабельна цифрова. Тематика його програм – новини/діловий/суспільно-політичний;
  • ТОВ «Віжн 3» (логотип «Світ+») – київський канал загальної тематики, працює за технологією супутникова (DVB-S, DVB-S2).

Усі ці лінійні медіа мовлять цілодобово. 

Окрім цього до реєстру Нацрада  внесла17 журналів, 10 газет, 8 збірників, 2 наукових журнали, 2 наукові збірники, 1 науково-практичний журнал і 1 бюлетень.

Реєстрацію також отримали 11 провайдерів аудіовізуальних сервісів із місцевим покриттям, які застосовуватимуть для надання доступу до своїх послуг IPTV, кабельну цифрову, кабельну аналогову технології. Як повідомляє сайт регулятора,  свою діяльність вони провадитимуть у таких регіонах:

  • Дніпро та область – ТОВ «Днепрком» і ТОВ «ДКМ»;
  • Закарпаття – ПП «ОНІКС»;
  • Київ і область – ТОВ «Гігабіт-нет» і ТОВ «Саннет»;
  • Одещина – фізична особа-підприємець Хаджиміті Л. М.
  • Рівненщина – ПП «Телерадіокомпанія Артем», ТОВ «Оптіфайбер», ТОВ «Юнікаст»;
  • Сумщина – ТОВ «ТК ва спейс»;
  • Чернівецька область – ПП «Комп’ютерний всесвіт плюс».

Також  Нацрада скасувала реєстрацію 19 суб’єктів у сфері медіа – 18 провайдерів аудіовізуальних сервісів і одного друкованого медіа. Компанії вирішили припинили діяльність за власним бажанням. Із відповідними заявами звернулися один провайдер із Києва, решта – з Вінниці та області.

Також від реєстрації газети «Славські вісті» відмовилася Попович І. П. із Львівської області.

Окрім того, анульовано ліцензію на мовлення київського ТОВ «Телерадіокомпанія «Моя Одеса» («Апостроф tv») – цілодобове мовлення, по 1 програмі у 22 населених пунктах Одеської області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader