У Макарові відбувся футбольний кубок пам’яті загиблого бійця Миколи Єфімова
У Макарові відбувся футбольний кубок пам’яті загиблого бійця Миколи Єфімова

У Макарові відбувся футбольний кубок пам’яті загиблого бійця Миколи Єфімова

У селищі Макарів на Київщині відбувся Кубок пам’яті військового Миколи Єфімова, який загинув рік тому під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Змагалися за головний приз шість команд. Водночас громада збирала кошти на підтримку ЗСУ, передає Укрінформ з посиланням на місцеве видання MKV.

Турнір ініціювали рідні Єфімова за активної участі його друзів. На шкільному стадіоні змагалися команди «Моноліт» з Королівки, «Фоса» з Фасової, «Здвиж» з Маковищ, «Фасівочка», «Юніор» та «Ветеран» з Макарова.

Футбольні змагання розпочалися з хвилини мовчання та виступу організаторів.

У Макарові відбувся футбольний кубок пам’яті загиблого бійця Миколи Єфімова / Фото: makariv.media

Переможцями півфінальних матчів стали «Моноліт», який здолав «Здвиж» з рахунком 2:1, та «Фоса», яка перемогла «Ветеран». У фінальному матчі довго рахунок був нічийним, але в останні хвилин «Фоса» завдяки майстерності Сергія Міщука змогла вийти вперед і довести матч до перемоги. Таким чином, ФК «Фоса» став першим володарем Кубку пам’яті Миколи Єфімова.

За результатами футбольних матчів були також вручені персональні нагороди: кращий воротар – Олександр Горбань (ФК «Здвиж»); кращий бомбардир – Ярослав Сопленко (ФК «Фоса»); кращий гравець – Сергій Міщук (ФК «Фоса»).

Упродовж усіх футбольних протистоянь глядачі жертвували кошти на потреби ЗСУ. Всього того дня вдалося зібрати 6600 грн.

Як повідомляв Укрінформ, 35-річний солдат Микола Єфімов із Макарова загинув 12 жовтня 2023 року року на Луганщиніпід час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Діброва Сєвєродонецького району.

Загиблий герой закінчив Макарівську середню школу, потім – транспортний університет. Коли у 2014 році розпочалася війна, Микола став на захист України й двічі перебував у зоні проведення АТО. А після повномасштабного вторгнення одразу пішов у військкомат. Утім, через травму йому там відмовили, тож він приєднався до добровольчого формування, у лавах якого допомагав ЗСУ, а ще годував у Макарові покинутих тварин. Після звільнення Київщини Микола отримав нагрудний знак «За оборону рідної землі. Макарів» і знову пішов у військкомат і таки потрапив на війну.

Військовий планував на грудень 2023 року свою відпустку та весілля, але через війну цим мріям не судилося здійснитися.

Источник материала
loader
loader