В Україні судили жінку, яка в "Однокласниках" виправдовувала дії рф проти України
В Україні судили жінку, яка в "Однокласниках" виправдовувала дії рф проти України

В Україні судили жінку, яка в "Однокласниках" виправдовувала дії рф проти України

17 жовтня Автозаводський районний суд Кременчука у відкритому засіданні розглянув кримінальне провадження стосовно громадянки України, уродженки с. Сокіл Сахалінської області, російської федерації , із середньою освітою, розлученої, пенсіонерки, раніше не судимої у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України).

Як сказано у судовому реєстрі, ще 7 квітня 2022 року, особа, займаючи антиукраїнську позицію та підтримуючи дії держави-агресора (Російської Федерації) у проведенні агресивної війни проти України, маючи злочинний умисел, спрямований на поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також на доведення цих матеріалів до відома користувачів сайту «Однокласники», реалізуючи та бажаючи довести його до кінця і досягнути свою злочинну мету, здійснила поширення, відеоролик, де дискредитувала український військових та Захисників.

Пізніше, 25 грудня 2022 року, продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи повторно, обвинувачена, здійснила поширення на своїй сторінці сайту «Однокласники» ряду відеоматеріалів ще більш виправдовуючого характеру агресії рф, що є запереченням збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту.

Таким чином, умисні дії звинуваченої кваліфікуються як кримінальне правопорушення.

Керуючись ст. ст. 314, 373, 374, 472, 474 КПК України, суд ухвалив обвинувачену винною у вчиненні кримінальних правопорушень та встановити їй іспитовий строк на один рік, поклавши відповідно до ст. 76 КК України обов`язки періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Додатково, судові витрати в сумі 11 тис 359 грн. 20 коп. стягнути з обвинуваченої на користь держави.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Источник материала
loader
loader