Вже можна потихеньку планувати: 5 найкращих напрямків для подорожей у 2025 році
Вже можна потихеньку планувати: 5 найкращих напрямків для подорожей у 2025 році

Вже можна потихеньку планувати: 5 найкращих напрямків для подорожей у 2025 році

Мабуть, кожен вже задумувався над нової поїздкою. І серед безлічі пропозицій важко зробити вибір, але все ж можливо. Закордон 24 спеціально для вас склав перелік із 5 напрямків, які неодмінно варто відвідати у 2025-му.

5 найкращих напрямків для подорожей у 2025 році

  1. Тулуза, Франція

Франція, зокрема Париж, завжди була найсильнішим магнітом для туристів з усього світу. Але не тільки французька столиця може здивувати мандрівників, адже є в цій країні і інші, не менш цікаві місця. Взяти хоча б Тулузу – красиве і незвичайне місто на південному заході Франції.

Тулуза розташована на річці Гаронна, до Середземного моря від неї всього півтори сотні кілометрів. Цікаво, що місто часто ще називають "рожевим" – все через велику кількість старовинної цегляної забудови і яскравої черепиці.

Мальовниче місто Тулуза
Мальовниче місто Тулуза / Фото toulousegourmettours

Екскурсія по місту вразить кожного туриста і відпочивальника. Подивитися є що:

  • набережна річки Гарони,
  • комплекс Базакль,
  • базиліку Сан -Сернен,
  • собор Святого Етьєна,
  • міська ратуша Капитоль.

А покатушки в одному Тулузькому "іграшковому" метро принесе масу задоволення для кожного, не лише малого.

Не можливо не згадати й про Тулузу та фіалки. Щорічно в цьому місті проходить Фіалковий фестиваль. І хоча триває лише декілька днів, його аромат зберігається протягом усього року.

  1. Санья, Китай

Острів Хайнань, розташований у південній частині КНР, став одним з головних курортних напрямків країни. Примітно, що це єдина територія в Китаї, де панує тропічний клімат. Острів славиться надзвичайно чистим повітрям, а нещодавні дослідження показали, що він посідає друге місце у світі за рівнем чистоти повітря.

Санья – один із численних курортів, розташованих на острові та найпівденніше місто на території Китаю. Цей курортний центр відомий своїм цілорічним теплим кліматом, Санья пропонує відвідувачам унікальну можливість засмагати і купатися протягом усього року. Цей тропічний рай часто називають "китайськими Гаваями".

Розкішний курорт Санья
Розкішний курорт Санья / Фото Unsplash

Відвідувачам варто побачити тут:

  • тропічний парк Янода, печери Наньшань Дасяодунтянь,
  • Національний парк рисових полів Санья,
  • каньйон Хайнань Вучжишань.

Для мандрівників, які шукають розкішного відпочинку, The Ritz-Carlton Sanya, Yalong Bay є найкращою рекомендацією. Готель може похвалитися чудовими номерами з видом на Південно-Китайське море, п'ятьма відкритими басейнами та одним з найбільших спа-центрів у регіоні.

  1. Манарола, Італія

Розташоване на вершині скелі із захопивим видом на Лігурійське море, містечко Манарола залишається привабливим місцем для туристів. Засноване кілька століть тому, це мальовниче селище славиться своїми приголомшливими прибережними пейзажами, яскравими садами та розлогими виноградниками. Для мандрівників, які прагнуть відчути неминущу красу Італії, Манарола пропонує ідилічну втечу.

Манарола є вдалим місцем для відпочинку на вікенд. Попри свій невеликий розмір і обмежену активність, тут є чим зайнятися. Особливо Манарола популярна серед поціновувачів дайвінгу, і багато ентузіастів визнають її одним з найкращих місць в Італії для цього виду спорту.

Як і всі італійські міста, Манарола славиться своєю неперевершеною кухнею. Туристи з'їжджаються до міста, щоб скуштувати різноманітні кулінарні шедеври, починаючи від традиційної піци і пасти і закінчуючи стравами зі свіжих морепродуктів. Із заходом сонця краєвиди Манароли у поєднанні з вишуканими місцевими стравами та італійським вином дарують туристам незабутні враження від подорожі.

  1. Тромсе, Норвегія

Опинитися за Полярним колом і відкрити для себе нову Норвегію – таким буде результат знайомства з Тромсе. Місто розташоване на кількох островах, з'єднаних мостами, та приваблює любителів незвичайної природи.

Північне сяйво в Тромсе
Північне сяйво в Тромсе / Фото Pexels

Головна пам'ятка Тромсе – неймовірно живописна природа. Великі гори та шалені фіорди, затишні пляжі та північне сяйво – у це місто закохуєшся з першої зустрічі. Окрім мальовничих краєвидів, Тромсе може похвалитися поєднанням історичної та сучасної архітектури, жвавими вулицями та площами, а також різноманітними музеями та пам'ятками.

Туристам в Тромсе варто:

  • помилуватися унікальним скляним вітражем в Арктичному соборі,
  • піднятися на фунікулері на гору Стуртейнен,
  • потренувати щенят аляскинських хаскі,
  • відвідати плавучу сауну Pust у центрі гавані Тромсе.

І головне не забувати підводити очі в небо, адже там можна побачити справжнє диво – північне сяйво. Щоб застати його, слід приїжджати в період із жовтня до березня, а щоб збільшити шанси – в зимові місяці.

  1. Жуан-Песоа, Бразилія

Це одне з найкрасивіших місць у Бразилії, головним чином завдяки незліченним райським пляжам і сильній регіональній культурі. Жуан-Песоа, відоме також як "Сонячні ворота", розташоване на найсхіднішій точці Південної Америки. Це одне з найзеленіших місць у світі, яке пропонує поєднання природної краси та культурних пам'яток.

Серед локацій must-visit:

  • Ботанічний сад,
  • Зоопарк Арруда Камара,
  • Історичний центр міста,
  • Численні церкви.

Якщо ж ви турист, який особливо полюбляє пляжний відпочинок, то ідеально підійдуть Пікаозінью, Сейшас та Карібесса.

Жуан-Песоа
Жуан-Песоа / Фото Brol.com

До слова, в Жуан-Песоа є лише один міський готель з прямим доступом до пляжу – Oceana Atlântico Hotel. В ньому туристи можуть смакувати гастрономічними враженнями, насолоджуватися зоною відпочинку з гідромасажними басейнами, а також дивитися фільми у власному кінотеатрі.

    Lonely Planet теж спрогнозував тренди 2025 року

    Туристичні експерти Lonely Planet теж намагаються передбачити майбутні тенденції подорожей. Зокрема, виділили головні напрямки на 2025 рік. Цей список вже доступний на офіційному сайті організації.

    Експерти, а також туристи з усього світу та професійні гіди співпрацювали над складанням рейтингу. Вибір ґрунтувався на ключових критеріях, серед яких актуальність, унікальні враження, вражаючі "вау-фактори", а також сильна прихильність до сталого розвитку, спільноти та різноманіття.

    Отож, експерти з подорожей радять відвідати у 2025-му такі країни:

    1. Камерун;
    2. Литва;
    3. Фіджі;
    4. Лаос;
    5. Казахстан;
    6. Парагвай;
    7. Тринідад і Тобаго;
    8. Вануату;
    9. Словаччина;
    10. Вірменія.

    Обирайте напрямок, який припав до душі найбільше й починайте планувати подорож. Пам'ятайте, що немає нічого кращого, ніж відпочинок й емоції, отриманні від нього!

    Аеропорт, залізничний вокзал, гамірна міська площа чи морське узбережжя – де б ви не опинилися, з додатком для переказу коштів TransferGo кожен може матеріально підтримати своїх рідних та близьких у будь-якій точці планети. Вам знадобиться лише телефон та інтернет-з'єднання.

    Источник материала
    loader