На продажі неіснуючого авто шахраї видурили в пенсіонера 100 тисяч гривень
На продажі неіснуючого авто шахраї видурили в пенсіонера 100 тисяч гривень

На продажі неіснуючого авто шахраї видурили в пенсіонера 100 тисяч гривень

Жертвою інтернет-обману став 77-річний мешканець Коломиї, який намагався придбати автомобіль через мережу, проте шахраї видурили в нього значну суму коштів. 

На Прикарпатті зафіксовано черговий випадок інтернет-шахрайства, внаслідок якого літній чоловік втратив 100 тисяч гривень під час спроби придбати автомобіль через інтернет-оголошення.

Правоохоронні органи відкрити кримінальне провадження за статтею “Шахрайство” та вкотре нагадують громадянам про необхідність дотримання правил безпеки під час здійснення онлайн-покупок.

“Поліцейські закликають не вірити у продаж вартісного майна за вкрай низькою ціною, оскільки зазвичай це ознака нечесних намірів продавця”, – наголошують у поліції Івано-Франківської області.

За матеріалами справи, потерпілий, знайшовши привабливе оголошення про продаж автомобіля на одному з веб-сайтів та зв’язавшись із псевдопродавцем, погодився перерахувати завдаток, здійснивши кілька грошових переказів на загальну суму 100 тисяч гривень, після чого шахрай припинив виходити на зв’язок.

“Перед тим, як зробити покупку в інтернеті, необхідно уважно ознайомитись з умовами продажу та в жодному разі не здійснювати повної чи часткової оплати за товар без належних гарантій”, – зазначають правоохоронці.

Для запобігання подібним випадкам поліція рекомендує громадянам дотримуватися низки запобіжних заходів: укладати офіційні письмові угоди при користуванні посередницькими послугами з купівлі та доставки вартісних товарів, наполягати на особистій зустрічі з продавцем чи посередником, вимагати необхідні документи для перевірки особи контрагента та за необхідності консультуватися з фахівцями у відповідній галузі.

За фактом шахрайства слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України, в рамках якого проводяться необхідні слідчі дії.

Источник материала
loader
loader