Експерти вигадали несподіване застосування сонячним панелям
Експерти вигадали несподіване застосування сонячним панелям

Експерти вигадали несподіване застосування сонячним панелям

Французька компанія Sunwind Energy, що спеціалізується на розробці індивідуальних сонячних електростанцій, до кінця року планує випустити сонячну фотоелектричну установку Delta Flore, яка поєднує садівництво і генерацію енергії. Про це пише pv magazine France.

Повідомляється, що Delta Flore являє собою легку і стійку алюмінієву конструкцію, в якій баластом слугує ємність для висадки рослин. Система проста в збірці, переробляється і стійка до впливу таких природних факторів, як вітер, сніг і град. Її довжина становить 3,548 м, ширина – 0,869 м, а висота – 1,332 м.

За даними видання, установка використовує двосторонню технологію з напівпрозорим тедларом, щоб оптимізувати енергоефективність і захист грядок. Система охоплює дві фотоелектричні панелі Bisol Lumina потужністю по 340 Вт, кожна з яких складається з 84 комірок. Вони підключені до трьох обхідних діодів і показують ефективність 17,4% із зоною прозорості 26,5%.

Щоб максимально використовувати Delta Flore, виробник заклав можливість об'єднання установки з іншими технологіями, як-от датчики дощу для поливу або світлодіодне освітлення з низьким споживанням енергії.

Наразі Delta Flore ще перебуває на стадії розробки. Випуск першої партії заплановано на кінець року. Вартість однієї системи становитиме €1 190. Виробник також надає гарантію на 25 років.

До слова, згідно з новим звітом Міжнародного енергетичного агентства (IEA), зростання попиту в 2024 і 2025 роках буде одним з найвищих рівнів за останні два десятиліття, причому очікується, що тільки сонячна фотоелектрична система задовольнить половину зростання.

Источник материала
loader
loader