КНДР виставить Росії великий цінник за свою підтримку - Британія в ОБСЄ
КНДР виставить Росії великий цінник за свою підтримку - Британія в ОБСЄ

КНДР виставить Росії великий цінник за свою підтримку - Британія в ОБСЄ

Північна Корея, безсумнівно, вимагатиме від Росії велику плату за надану військову допомогу у війні проти України, і це має бути серйозним предметом занепокоєння для усієї міжнародної спільноти.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Голланд на черговому засіданні Постійної ради організації у Відні.

"Я з глибоким занепокоєнням привертаю увагу колег до повідомлень про те, що Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) відправляє бойові підрозділи до Росії. За нашою оцінкою, з великою ймовірністю перекидання цих військ вже розпочалося", - сказав британський посол.

Він вказав на те, що Росія вже закупила у КНДРзначну кількість боєприпасів та озброєнь, що є прямим порушенням численних резолюцій ООН. "Північна Корея точно виставить великий цінник за свою допомогу. Це має наслідки для безпеки в регіоні ОБСЄ і повинно викликати занепокоєння в усіх нас", - наголосив Голланд.

Окремо у своєму виступі він засудив зростання загрози продовольчій та морській безпеці з боку Росії, яка посилює атаки на цивільні судна у Чорному морі.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України.

За даними розвідки, Пхеньян почав переправляти в Росію своїх спецпризначенців з 8 жовтня. Під час першого етапу близько 1500 північнокорейських солдатів прибули на чотирьох десантних кораблях у супроводі трьох російських кораблів. Північнокорейські війська дислокуються у Владивостоку, Уссурійську, Хабаровську і Благовєщенську.

Президент Володимир Зеленський заявив22 жовтня, що Україна має інформацію про підготовку двох бригад із військових КНДР по 6000 солдатів.

23 жовтня керівник Пентагону Ллойд Остін вперше офіційно підтвердив, що північнокорейські військові прибули до РФ. Водночас він зазначив, що наразі достеменно невідомо, чим солдати з КНДР займаються в Росії.

Того ж дня країни-члени НАТО підтвердили докази того, що Північна Корея направила військових до Росії.

За інформацією української розвідки, вже 27-28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій.

Теги по теме
Украина Россия война КНДР
Источник материала
loader