ООН виділяє $20 млн на допомогу вразливим категоріям українців
ООН виділяє $20 млн на допомогу вразливим категоріям українців

ООН виділяє $20 млн на допомогу вразливим категоріям українців

Координатор системи Організацій Обʼєднаних Націй в Україні Матіас Шмале повідомив про рішення ООН і партнерів виділити $20 млн на підтримку місцевих організацій, які допомагають вразливим категоріям населення. До таких категорій відносять, зокрема, дітей-сиріт, літніх і маломобільних людей та внутрішніх переселенців. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На нараді з підтримки евакуйованого населення, яка відбулася під головуванням заступниці керівника Офісу президента Ірини Верещук, обговорили ключові питання безбар’єрності та облаштування місць тимчасового проживання для літніх і маломобільних внутрішньо переміщених осіб. У зустрічі взяли участь представники Міністерства реінтеграції, міжнародних і громадських організацій, а також представники обласних військових адміністрацій.

Особливу увагу приділили організації безбар’єрного простору, зокрема для осіб похилого віку та людей з обмеженими можливостями. Учасники заходу обговорили необхідність залучення додаткових ресурсів для реалізації проєктів, що вже працюють і потребують фінансової підтримки для розширення своєї діяльності.

Гуманітарний координатор ООН підтвердив, що міжнародні організації й надалі підтримуватимуть евакуйованих українців, приділяючи особливу увагу вразливим категоріям населення.

Як пояснює нардепка, державна іпотечна програма єОселя нібито недоступна для ВПО, і «лише одиниці змогли нею скористатися». Депутатка додала, що варто змінити підхід до питання ВПО, аби Україна не отримала частину суспільства, яка «буде сповнена ненавистю до всіх, людей, які у власній країні стали непотрібними». 

Источник материала
loader
loader