Почалося виробництво центрального компонента Міжнародної вантажівки 2025 року
Почалося виробництво центрального компонента Міжнародної вантажівки 2025 року

Почалося виробництво центрального компонента Міжнародної вантажівки 2025 року

На заводі Mercedes-Benz у Мангеймі налагодили складання центрального компонента електричного тягача Mercedes-Benz eActros 600, що отримав звання Міжнародної вантажівки 2025 року (International Truck of the Year 2025). Це так званий «передній короб», що встановлюється під кабіною на місці ДВС. На відміну від останнього, він не має функції приводу, а містить різні компоненти, у тому числі високовольтні, а також повітряний компресор, які використовуються для функціонування машини. Загалом у коробі понад 1000 деталей. Щоб все це розмістити в досить обмеженому просторі був задіяний принцип «шарової структури», коли установка компонентів відбувається знизу-вгору.

У будівлі, якій вже понад 100 років, було організовано відповідну складальну лінію, яка розділена на чотири послідовні секції. На лінії діє кілька постів контролю якості («ворота якості»), включаючи кінцевий – End of Line Inspection (EOL). Після цього центральний короб готується до відправки на головний завод у Верт. Саме тут наприкінці листопада буде запущено повноцінне виробництво тягача eActros 600.

Почалося виробництво центрального компонента Міжнародної вантажівки 2025 року - Фото 1

Магістральний тягач Mercedes-Benz eActros 600 оснащений акумуляторами ємністю понад 600 кВт.год. У результаті це забезпечує 40-тонному автопоїзду запас ходу до 500 км і навіть більше. А при проміжних зарядках протягом обов’язкової перерви згідно з режимом праці та відпочинку водія щоденний пробіг може досягати 1000 км. Поки що для тягача доступна високошвидкісна зарядка до 400 кВт., проте вже проходить випробування значно потужніша – мегаватна.

Почалося виробництво центрального компонента Міжнародної вантажівки 2025 року - Фото 2

Зазначимо, що для eActros 600 ряд компонентів також випускають і на двох інших заводах Mercedes-Benz. Так, на підприємстві в Гаггенау збирають деталі електроприводу, зокрема трансмісії – вали, шестерні та деталі корпусу. Потім все це відправляють на завод до Касселя, центр по осях і системам електроприводу, де виконується вже остаточне складання.

Почалося виробництво центрального компонента Міжнародної вантажівки 2025 року - Фото 3

Зазначимо, що завод Mercedes-Benz у Мангеймі було засновано у 1908 році. Сьогодні тут працює понад 4600 людей. Підприємство спеціалізується на виробництві двигунів, а також акумуляторів та високовольтних систем. У Мангеймі також знаходиться завод Daimler Buses, на якому випускають міські електробуси Mercedes-Benz eCitaro, у тому числі з водневими паливними елементами як розширювач діапазону.

Почалося виробництво центрального компонента Міжнародної вантажівки 2025 року - Фото 4

Источник материала
loader
loader