Туристичний сезон на найзнаменитішому тропічному острові під загрозою: що сталося і чи їхати
Туристичний сезон на найзнаменитішому тропічному острові під загрозою: що сталося і чи їхати

Туристичний сезон на найзнаменитішому тропічному острові під загрозою: що сталося і чи їхати

Річ у тім, Шрі-Ланка посилила заходи безпеки в популярних туристичних місцях після того, як США та Ізраїль закликали своїх громадян покинути популярні пляжні курорти через можливі напади на відпочивальників на тлі загострення ситуації на Близькому Сході. Про це повідомляє Bloomberg.

Туристам на Шрі-Ланці загрожують терористи

У середу, 23 жовтня, посольство США в Шрі-Ланці оприлюднило попередження для своїх громадян, порадивши їм триматися подалі від популярного місця для серфінгу – затоки Аругам, розташованої на південно-східному узбережжі країни. Ця порада була зроблена після отримання достовірної інформації, що вказує на потенційну атаку на відомі туристичні об'єкти.

Рада національної безпеки Ізраїлю видала термінову рекомендацію, в якій закликала своїх громадян евакуюватися з затоки Аругам, а також південних і західних прибережних районів Шрі-Ланки. Рада посилається на підвищені ризики, пов'язані з потенційними терористичними загрозами, що викликає занепокоєння щодо безпеки подорожей до цієї південноазійської острівної держави.

7 жовтня 2024 року, у першу річницю нападу ХАМАС на Ізраїль, було отримано розвіддані про загрозу "певній національності туристів". Протягом останніх кількох днів присутність поліції та військових було посилено в міру підтвердження цієї інформації,
– заявив Вірасур'я.

При цьому у четвер, 24 вересня, речник поліції Шрі-Ланки Ніхаль Талдува оголосив, що влада затримала двох підозрюваних у причетності до нещодавніх терористичних атак. Однак вона відмовилася розголошувати додаткову інформацію про особи підозрюваних, зокрема, чи є вони іноземцями або місцевими жителями.

Що передувало цьому?

Варто нагадати, що у 2019 році у Великодню неділю в столиці Шрі-Ланки, Коломбо, пролунав руйнівний вибух бомби в готелях і церквах, що призвело до численних поранень і загибелі людей. Напади були приписані місцевому джихадистському угрупованню.

Після цього туризм у Шрі-Ланці поступово відновлювався, попри пандемію COVID-19. Влада була оптимістично налаштована щодо активного зимового туристичного сезону 2024 року, який, на їхню думку, має відіграти вирішальну роль у підтримці відновлення економіки після важкої кризи та боргового дефолту 2022 року.

Теги по теме
Туризм
Источник материала
loader
loader