Погрози режисеру церемонії відкриття Олімпіади: у Франції заарештовані семеро людей
Погрози режисеру церемонії відкриття Олімпіади: у Франції заарештовані семеро людей

Погрози режисеру церемонії відкриття Олімпіади: у Франції заарештовані семеро людей

У Франції заарештували сімох людей у межах розслідування про кібербулінг, спрямований проти художнього керівника церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі Тома Жоллі.

Про це повідомило France info, передає Укрінформ.

«Семеро людей, 57-річна жінка і шестеро чоловіків у віці від 22 до 79 років, були взяті під варту в межах розслідування», - повідомило журналістам джерело.

Заарештованих допитали слідчі, фігурантам будуть пред'явлені звинувачення в погрозах убивством, образах за обтяжливих обставин і кібербулінгу. Судовий розгляд заплановано на березень.

Підозрюваним загрожує до 7 років позбавлення волі і штраф у розмірі 75 000 євро.

Жоллі подав скаргу до прокуратури наприкінці червня. Він стверджував, що став об'єктом погроз та образ у соціальних мережах. Користувачі висловлювали на його адресу гомофобні та антисемітські образи.

Показана під час церемонії відкриття Олімпіади в Парижі сцена «Святкування» за участю трансгендерних осіб спричинила суперечки в консервативних і ультраправих колах як за кордоном, так і у Франції. Президент Еммануель Макрон підтримав митців, сказавши, що Франція показала себе такою, якою вона є, і зробила це з належною мистецькою свободою.

Учасники тієї сцени, зокрема ді-джей та активістка феміністичного руху Барбара Буч та трансгенерна особа Нікі Долл, також отримували погрози і подали відповідні скарги до поліції.

Як передавав Укрінформ, у Ватикані розкритикували церемонію відкриття Олімпіади за «образу почуттів вірян»

Святий Престол вважає, що показана на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі подібна до Тайної вечері сцена за участю ЛГБТ-артистів ображає почуття християн.

Фото: FRI

Теги по теме
Франция
Источник материала
loader
loader