Глава центробанку Німеччини назвав неприйнятними заклики Росії в G20 до співпраці
Глава центробанку Німеччини назвав неприйнятними заклики Росії в G20 до співпраці

Глава центробанку Німеччини назвав неприйнятними заклики Росії в G20 до співпраці

Очільник німецького Бундесбанку Йоахім Нагель назвав неприйнятними заклики російських колег у G20 до міжнародної співпраці на тлі повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це він сказав у суботу у Вашингтоні, передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

«Мене зводить з розуму, коли мені доводиться слухати російського колегу у форматі G20. Він каже мені, наскільки важливо мати міжнародну співпрацю. Це дійсно неприйнятно», – сказав Нагель.

Він додав, що економічний спад у Німеччині розпочався навесні 2022 року: «І всі ми знаємо причину, чому це сталося навесні 2022 року», - наголосив Нагель, підкресливши, що війна є причиною частини економічних проблем Німеччини.

Він також висловив думку, що важливо щоб Німеччина боролася з викликами, які стримують її економіку.

«Ми знаємо, що у нас є структурні проблеми в Європі, тепер ми повинні знайти розумні способи — і вони є — як подолати ці структурні проблеми»,- глава центробанку ФРН.

Зазначається, що це не перший раз, коли Нагель публічно торкнувся питання політики. Він раніше неодноразово критикував зростання популярності екстремістських партій у Німеччині та попереджав, що повернення Дональда Трампа в Білий дім матиме «згубний вплив» на економіку Європи.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Німеччини очікує на зниження економічного виробництва у 2024 році замість помірного зростання.

Фото: Мінфін

Теги по теме
Россия Германия Банк
Источник материала
loader