NGL.media створили першу базу для пошуку недоброчесних нотаріусів та реєстраторів
NGL.media створили першу базу для пошуку недоброчесних нотаріусів та реєстраторів

NGL.media створили першу базу для пошуку недоброчесних нотаріусів та реєстраторів

База даних побудована на основі близько 22,5 тисяч рішень Міністерства юстиції України за період з 2016 до липня 2024 року. Вона допоможе журналістам, юристам та усім зацікавленим швидко перевірити доброчесність конкретного реєстратора або нотаріуса.

NGL.media запустили базу даних, що дозволяє легко знайти інформацію про недоброчесних нотаріусів і реєстраторів.

Про це видання повідомило на своєму сайті. 

Ця база даних, побудована на основі близько 22,5 тисяч рішень Міністерства юстиції України за період з 2016 до липня 2024 року, допоможе журналістам, юристам та усім зацікавленим швидко перевірити доброчесність конкретного реєстратора або нотаріуса.

Відповідно до зібраних даних, у базу внесено майже 6,3 тисячі реєстраторів та нотаріусів, причому більша частина скарг припадає на менше ніж 500 осіб. Це свідчить про значну концентрацію скарг на окремих фахівців.

Зазначається, що цей інструмент стане корисним для журналістів, що займаються розслідуваннями рейдерських захоплень, юристів, які готують позови, або ж усіх громадян, які хочуть перевірити чистоту історії певної нерухомості.

Інформацію можна знайти на порталі Pinpoint, де доступний гнучкий пошук за іменами, датами та іншими даними, що дозволяє отримати вичерпні відомості про порушення конкретних реєстраторів.

NGL.media створили першу базу для пошуку недоброчесних нотаріусів та реєстраторів - Фото 1

Як пише видання, серед лідерів за кількістю скарг опинилися такі особи, як Сергій Родзін та Микола Гергелюк, які зазнали більше сотні скарг за свої дії. Деякі з них продовжують працювати в системі, тоді як інші були тимчасово позбавлені доступу до реєстрів.

Фото: NGL.media.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader