Тисяча кожному: в Кабміні пояснили, звідки гроші
Тисяча кожному: в Кабміні пояснили, звідки гроші

Тисяча кожному: в Кабміні пояснили, звідки гроші


Ці гроші не можуть напряму бути спрямовані на армію, адже вони виділені міжнародними донорами під певною умовою. Але нічого не заважає українцям задонатити цю тисячу на ЗСУ.

Для виплат українцям по тисячі гривень не будуть виділяти нові гроші – їх переспрямують від інших програм, на які вже були виділені раніше кошти. Про це у суботу, 26 жовтня, розповів заступник міністра економіки Олексій Соболев в ефірі телемарафону.

“Це не нові кошти. Це кошти від існуючих програм, які ми переспрямуємо. Це кошти, які ми не встигаємо освоїти цього року. Крім того, ці кошти ми б точно не змогли спрямувати на армію, бо ці кошти були виділені донорами в наш бюджет, а там умова – не можна спрямовувати на військові видатки”, – пояснив Соболев.

Він наголосив, що програма дасть можливість додатково підтримати український мікро- та середній бізнес, адже ця тисяча є “маркованою” – тобто її можна витратити лише на певне коло покупок, або задонатити на підтримку ЗСУ.

Отримати кошти можна, відкривши віртуальну картку через Дію.

“Це одна тисяча гривень на людину, незалежно від віку та соціального статусу. Використати можна протягом грудня-січня-лютого. Виплати будуть надходити на карту Національного кешбеку. Це віртуальна картка, яку можна відкрити через Дію, – зазначив посадовець.

Як повідомлялося, в Україні з 1 грудня буде запроваджено нову програму підтримки українців – по одній тисячі гривні на кожного громадянина. Про це напередодні заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні. Кошти можна буде витратити на оплату комунальних послуг, електрики, на квитки в Укрзалізниці та українські лікарські засоби, на українські книжки та культурні послуги. Також їх можна буде донатити на військових – волонтерам, на дрони.

Допомогу отримують понад 1,2 млн внутрішніх переселенців – Мінреінтеграції



Теги по теме
Деньги украинцы Бюджет
Источник материала
loader
loader