1 тисяча гривень Зеленського: як українці зможуть отримати гроші
1 тисяча гривень Зеленського: як українці зможуть отримати гроші

1 тисяча гривень Зеленського: як українці зможуть отримати гроші

В ефірі телемарафону Соболев деталізував заяву Зеленського про тисячу гривень кожному українцю. Він сказав, що тисячу можна буде витратити протягом зими.

Як отримати тисячу від Зеленського

Це одна тисяча гривень на людину, незалежно від віку та соціального статусу. Використати можна протягом зими, грудня – січня – лютого. Виплати будуть надходити на картку "Національного кешбеку". Це віртуальна картка, яку можна відкрити через "Дію",
– заявив Соболев.

Кошти не нові – це гроші від програм Мінекономіки та інших міністерств, які переспрямують, бо їх не встигають освоїти до кінця року. Їх в український бюджет виділили донори, але є умова, що їх не можна пускати на військові видатки. Утім, "тисячу від Зеленського" можна буде задонатити.

Загалом буде визначене коло, куди можна буде витратити тисячу. На думку Соболева, це додатково підтримає український мікро- та середній бізнес, адже можна буде не тільки оплатити комунальні послуги і транспорт, але й придбати ліки, сплатити за послуги мобільного зв'язку, купити українські книжки.

Водночас Соболев зауважив: сума в 30 мільярдів гривень, яку навели деякі ЗМІ, некоректна. Остаточна сума програми залежатиме від кількості охочих скористатися нею. Наприклад, під час ковіду "Є-підтримка" коштувала приблизно 8 мільярдів гривень.

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader