Huawei займає перше місце на китайському ринку складаних пристроїв
Huawei займає перше місце на китайському ринку складаних пристроїв

Huawei займає перше місце на китайському ринку складаних пристроїв

Згідно з новим звітом дослідницької компанії IDC, компанія Huawei зайняла лідируючу позицію на китайському ринку складних телефонів у третьому кварталі 2024 року. Ця перемога сталася після успішного запуску Huawei Mate XT, першого у світі смартфона, що складається в три рази.

Компанія Huawei зайняла перше місце з часткою ринку в 41,0%, імовірно, цьому результату сприяло недавній випуск її інноваційного телефону Mate XT, що складається в три рази. Пристрій із трьома складними дисплеями у Z-подібній конфігурації знаменує нову главу для компанії на арені складних телефонів. 

«Очікується, що випуск першого у світі телефону, що складається втричі, сприятиме подальшому розвитку ринку складних телефонів», — зазначає IDC у звіті. 

На четвертому місці Samsung

Слідом за Huawei йде її колишня дочірня компанія Honor, яка забезпечила собі поважну частку ринку в 21,9%. Honor позиціонує себе як сильного конкурента як у горизонтальних, так і в розкладних категоріях, зайнявши друге місце в горизонтальних складаних пристроях і третє в розкладних.

Huawei займає перше місце на китайському ринку складаних пристроїв - Фото 1

Xiaomi також помітно повернулася, увійшовши до трійки найкращих виробників складаних телефонів у Китаї вперше з другого кварталу 2021 року. Ймовірно, їхній успіх можна пояснити хорошою сприйнятою новою ітерацією їхнього пристрою Mix Fold, яка принесла їм 17,2% ринку. частка.

Samsung, головний гравець на світовій арені смартфонів, займає меншу частку китайського ринку складних пристроїв – лише 7,7%. Vivo замикає п’ятірку кращих, займаючи третє місце в категорії горизонтально складаних пристроїв. Хоча Oppo, Lenovo та ZTE завершують позиції, що залишилися, їхня частка ринку залишається відносно низькою.

Звіт про китайський ринок складних пристроїв за 3 квартал 2024 року

Загальна картина показує, що китайський ринок складних телефонів поставив близько 2,23 мільйона одиниць у третьому кварталі 2024 року, що є зростанням порівняно з попередніми періодами. Однак звіт також показує значне уповільнення темпів зростання в річному обчисленні порівняно з останніми вісьмома кварталами.

Це уповільнення натякає на те, що ринок, можливо, наближається до насичення для поточних складних конструкцій. IDC припускає, що постійні інновації та зниження цін будуть важливими для сталого зростання. Щоб залишатися конкурентоспроможними з традиційними смартфонами, складні пристрої повинні запропонувати привабливий досвід користувача та ціну.

Источник материала
loader