Камбоджійського журналіста звільнили під заставу після того, як він вибачився за «шкідливі» публікації
Камбоджійського журналіста звільнили під заставу після того, як він вибачився за «шкідливі» публікації

Камбоджійського журналіста звільнили під заставу після того, як він вибачився за «шкідливі» публікації

Мех Дара перебував під вартою з 1 жовтня і міг отримати до двох років ув'язнення.

Камбоджійського журналіста Меха Дару, лауреата численних нагород, який був заарештований за звинуваченням у підбурюванні до громадських заворушень, звільнили під заставу в четвер, 24 жовтня, після того, як уряд випустив відео, де журналіст просить вибачення.

Про це пише Reuters.

Мех Дара, відомий своїми розслідуваннями корупції та торгівлі людьми, перебував під вартою з 1 жовтня і міг отримати до двох років ув'язнення. Його арешт викликав занепокоєння правозахисних організацій і уряду США.

У своєму рішенні від 1 жовтня муніципальний суд Пномпеня заявив, що Дара, який працював як у місцевих, так і в міжнародних ЗМІ, розмістив «провокаційні» і «неправдиві» повідомлення та фотографії про кар'єр на священній горі.

Після звільнення Дара коротко поспілкувався з журналістами біля провінційної в'язниці Кандал. Він подякував громадським організаціям та посольствам за допомогу у звільненні.

«Я дуже вдячний усім і своїм друзям, як місцевим, так і міжнародним, які зробили все можливе, щоб підтримати мене та допомогти звільнитися», — сказав Дара.

Минулого року Дара отримав нагороду «Герой» від держсекретаря США Ентоні Блінкена, яка визнавала його роботу з викриття великих шахрайських центрів, де переважно працювали незаконно переправлені робітники в Камбоджі. Посольство США закликало до його звільнення.

Головна помічниця Вашингтона з питань допомоги Саманта Пауер, яка цього тижня оголосила про нове фінансування США в розмірі близько 55 мільйонів доларів для проєктів у Камбоджі, сказала, що зустрічалася з родиною Дари та порушила його справу перед прем'єр-міністром Хун Манетом.

Пауер, адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), привітала його звільнення під заставу.

«Ми продовжуємо домагатися швидкого та справедливого вирішення його справи», — додала вона в повідомленні на X.

Раніше міністр інформації Камбоджі поділився з журналістами відео, де Дара в тюремному одязі просить вибачення. До нього додавалися зображення рукописного тристорінкового листа, який міністр назвав листом від журналіста.

«У всіх повідомленнях, які я розмістив, я передав неправдиву інформацію, що вплинула на лідерів і репутацію країни. Я щиро прошу вибачення за свої помилки та обіцяю більше не публікувати такий шкідливий контент», — сказав Дара у відео.

Фото: Reuters.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader