Командир 3-ї штурмової бригади пояснив, чому росіянам вдається швидко просуватися на фронті
Командир 3-ї штурмової бригади пояснив, чому росіянам вдається швидко просуватися на фронті

Командир 3-ї штурмової бригади пояснив, чому росіянам вдається швидко просуватися на фронті

Величезна кількість КАБів, сили ворога, що переважають, та не до кінця підготовлений і мотивований особовий склад Сил оборони України – усе це допомагає російській армії швидко просуватися на фронті. Про це в інтерв’ю Tsn.ua розповів командир протитанкового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади Олег Романов Ромаха.

«І також важливий фактор є – це управління. У нас є проблема в тому, що дуже-дуже багато маленьких підрозділів. Це треба все форматувати в дивізії. Можливо, також у такі більш керовані якісь підрозділи великі. І брати, наприклад, на ділянку 30 км фронту, щоб займав його лише один організм з одним командиром, який несе відповідальність за свій напрямок. Якось я так це бачу. Ну дійсно, так, сумно виглядає, але не забувати треба, з ким і скільки ми воюємо», – каже Олег Романов.

На його думку, Сили оборони України показують дуже непоганий результат, якщо дивитися на втрати ворога.

«Він також закінчується, і я думаю, що в них також є якісь проблеми з особовим складом. Тому що ми все частіше бачимо, що після того, як Сили оборони України вправно почали вирізати їх «очі» в небі у вигляді «Орланів» та інших засобів спостереження, ми нашими FPV-шками почали їх знищувати. То їх оператори розвідувальних дронів пішли також на штурмові дії, були кинуті. І це мене дуже смішить», – розповів військовий.

До слова, противник завдав за минулу добу один ракетний удар із застосуванням однієї ракети, 60 авіаційних ударів із застосуванням 102 КАБів, більше 550 ударів дронами-камікадзе та здійснив понад 3,5 тисяч обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння.

Також стало відомо, що росіяни просунулись на схід від Вугледару та в районі Покровська – звіт ISW.

Источник материала
loader